Публікація

Конкурс для педагогів на кращий урок за темою прав людини в умовах війни

Українська Гельсінська спілка з прав людини у партнерстві з Міністерством освіти і науки України проводить Всеукраїнський конкурс навчально-методичних матеріалів з міжнародного гуманітарного права та прав людини в умовах збройного конфлікту для педагогів.

Джерело фото: depositphotos.com

Хто може взяти участь?

Педагогічні та науково-педагогічні працівники/ці, творчі колективи закладів загальної середньої та позашкільної освіти, викладачі/ки загальноосвітніх дисциплін закладів професійної освіти та коледжів незалежно від педагогічного стажу та віку.

Що треба зробити?

Підготувати план уроку або ж заходу, який продемонструє необхідність захисту прав людини, вивчення цінностей і принципів міжнародного гуманітарного права та права прав людини, їх застосування на практиці.

Як взяти участь в конкурсі?

  1. Ознайомитися з умовами участі в конкурсі та критеріями оцінювання робіт.
  2. Взяти участь в експертних вебінарах-консультаціях з методики викладання МГП та викладання чутливих тем для дітей в умовах збройного конфлікту, які відбудуться 07 грудня та 13 грудня.
    Для цього потрібно заповнити форму: https://forms.gle/WzD2idtcwPqbqYMi9
  3. Заповнити реєстраційну анкету до 10 січня 2024 року

  4. Надіслати конкурсні роботи разом з інформацією про себе (ПІБ, телефон) на адресу [email protected]. Зробити це можна з 15 грудня 2023 року до 23:59 10 січня 2024 року.

Під час підготовки робіт ознайомтеся з наступними матеріалами:

  1. Курс «Вивчаючи міжнародне гуманітарне право»
  2. Методичні рекомендації щодо викладання міжнародного гуманітарного права (лист МОН України № 4/2698-22 від 27.09.2022 року)
  3. Навчально-методичний посібник «Вивчаючи міжнародне гуманітарне право», друге видання
  4. Комплексні  освітні візуальні матеріали для школярів та педагогів з питань міжнародного гуманітарного права

Результати конкурсу

Переможці Конкурсу будуть нагороджені дипломами та цінними подарунками, а їхні роботи будуть розміщені на вебресурсах Української Гельсінської спілки з прав людини та Міністерства освіти і науки України. Нагородження відбудеться у лютому 2024 року.

Бажаємо творчої наснаги та чекаємо на ваші конкурсні роботи!


Підписуйтесь на сторінки УГСПЛ у соціальних мережах:

Facebook | Instagram | Telegram юридичний | Telegram з анонсами подій Twitter Youtube


Цей захід став можливим завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Права людини в дії», яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

У світі, USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 9 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: