Публікація

Запрошуємо суддів, адвокатів та прокурорів на одноденний тренінг. Встигніть подати заявку!

Судді, адвокати та прокурори з року в рік беруть участь в освітніх програмах Української гельсінської спілки з прав людини. Такі заходи не лише піднімають професійну дискусію на новий рівень, але й дають можливість налагодити між собою співпрацю.

Ми оголошуємо черговий відбір практикуючих правників на одноденне навчання, яке відбудеться 10 грудня у місті Києві. Це новий пілотний тренінг на тему: «Презумпція свободи, абсолютна заборона катування: національний вимір».

Спікер – прокурор Офісу Генерального прокурора

Алла Ширант, прокурор, кандидат юридичних наук

Експерт тренінгу – Алла Ширант. Кандидат юридичних наук, має близько 15 наукових публікацій. З 2015 року вона розпочала індивідуальну адвокатську діяльність, закінчила освітню програму УГСПЛ «Стандарти прав людини в правозастосовчій діяльності суддів та адвокатів», з 2019 року – помічник судді Вищого антикорупційного суду, з 2020 – прокурор відділу Офісу Генерального прокурора (департамент «протидії катуванню в правоохоронній сфері», підтримання публічного обвинувачення в суді;організація і процесуальне керівництво досудовим розслідуванням; вирішення відповідно до закону інших питань під час кримінального провадження)

Алла Ширант отримала диплом кандидата юридичних наук у 2012 році. Згодом була адвокатом-тренером системи безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД). Розробила авторський тренінг з проблем доведення станів осудності та обмеженої осудності у кримінальному процесі. Наразі готується поділитися досвідом та знаннями щодо норм заборони катувань та презумпції свободи у відповідності до  Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ) та на національному рівні. 

 

Які питання розлядатимемо

 Під час  тренінгу розглянемо наступні питання:

  • Заборона катування згідно стандартів 3 статті Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). 
  • Заборона катування на національному рівні.
  • Презумпція свободи статті 5 ЄКПЛ на національному рівні.
  • Проблеми затримання.

На конкретних прикладах учасники розберуть аспекти застосування тих чи інших норм, зможуть обговорити деталі під час неформального спілкування та взяти участь в робочих дискусіях. 

Тренінг спрямований на підвищення практичних навичок по застосуванню вимог статей 3 та 5 ЄКПЛ саме на національному рівні та в сучасних умовах, з урахуванням викликів воєнного часу.  

Фотмат проведення

Тренінг відбудеться 10 грудня в місті Києві.

Формат проведення очний. Взяти участь можуть правники з усіх регіонів України. Учасники та учасниці отримають необхідні роздаткові матеріали та будуть забезпечені харчуванням. Витрати на проживання та проїзд організаторами тренінгу НЕ відшкодовуються. 

Для участі в конкурсному відборі учасники мають заповнити  анкету за посиланням. 

Дедлайн подачі заявок – 20 листопада 2022. 

Результати відбору будуть повідомлені відібраним учасникам не пізніше 27 листопада 2022 року. Також відібраним учасникам на електронну пошту будуть надіслані матеріали, з якими вони мають обов’язково ознайомитися до тренінгу задля ефективного навчання. Учасники мають оцінити своє навантаження та розраховувати, що в середньому для підготовки до тренінгу їм необхідно буде приділити не менше 5-8 годин.

Не зволікайте із поданням заявки, адже кількість місць обмежена. 

З додаткових питань звертайтесь до координаторки навчального курсу Ольги Семенюк, за електронною поштою [email protected], або по телефону 050-965-31-47.

Тренінг впроваджуватиметься в рамках Програми USAID Ukraine USAID Україна «Права людини в дії».

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: