Публікація

Вижницький районий суд буде працювати в гаражі

За інформацією Всеукраїнської Незалежної Суддівської Асоціації саме в таких умовах опинився орган правосуддя в м.Вижниця (Чернівецька область).

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2003 року № 599 -Р ” Про використання викупленого майна акціонерно-комерційного агропромислового банку “Україна”.

В розпорядження державної судової адміністрації передано частину будівлі бувшого відділення банку “Україна“, що в місті Вижниця Чернівецької області. Оперативне управління двохповерхової будівлі банку при передачі здійснює державне казначейство. Загальна площа вказаної будувлі з гаражем та підвалом становить 692 м.кв. На умовах оренди Вижницькому районному суду мало бути передано 367 кв.м.

Однак, державне казначейство вирішило розмістити на придатних площах для здійснення правосуддя (2, та частина 1 поверху) відділення Вижницького державного казначейства.

Виходить, що на умовах оренди судочинство Вижницьким районним судом буде відправлятися в приміщеннях гаража, підвалах, сховищах.

Нам лишається процитувати Коментар до ст.6 Європейської Конвенції “Право на справедливий судовий розгляд”, виданий в рамках Спільної Європейської Комісії та Ради Європи за підтримки Уряду Сполученого Королівства Великобританії:

“Конвенція спрямована на те, щоб гарантувати не теоретичні і ілюзорні права, а права, які можна здійснити на практиці і ефективно. Особливо це відноситься до права доступу до правосуддя в світлі того значення, яке має в демократичному суспільстві право на справедливий судовий розгляд. Фактична перепона може порушити Конвенцію так само як і юридична”.

За інформацією Всеукраїнської Незалежної Суддівської Асоціації

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: