Публікація

Відбулося перше експертне обговорення шляхів декриміналізації секс-роботи в Україні

Сьогодні, 12 грудня 2018 року в Міністерстві охорони здоров’я України за участі УГСПЛ відбулося перше експертне обговорення шляхів декриміналізації секс-роботи в Україні.

БО Легалайф-Україна та Мережа ЛЖВ «100% життя» запросили представників різних зацікавлених сторін – державних закладів, поліції, національних громадських організацій та міжнародних мереж секс-працівників – для обговорення назрілої необхідності декриміналізації секс-роботи в Україні.

Метою було, щоб присутні – люди з різними переконаннями, протилежними ставленням і розумінням секс-роботи – висловили кожен свою точку зору, вислухали один одного і домовилися про продовження діалогу в цьому напрямку. Тим більше, що у України є міжнародні зобов’язання щодо покращення ситуації з дотриманням прав людини, згідно з якими і повинна пройти декриміналізація секс-роботи.

Перед обговоренням проблеми, керівниця БО Легалайф-Україна Наталія Ісаєва розповіла про секс-роботу в Україні і представила результати досліджень, які свідчать про негативний вплив існуючого законодавства на рівень насильства та порушень прав людини щодо секс-працівників.

Богларка Федорко, представниця Міжнародного комітету з прав секс-працівників в Європі ICRSE і Стаса Плекас з міжнародної мережі секс-працівників SWAN – Sex Workers ‘Rights Advocacy Network поділилися досвідом різних країн, позитивними і негативними наслідками різних моделей регулювання секс-праці.

Результатами цієї зустрічі стане створення робочих груп із просування змін в законах і правозастосовчої практики.

Організатори круглого столу дякують за активну підтримку Олені Семьоркіній і Українській Гельсінській спілкці з прав людини, Юлії Донцовій, Amnesty International Ukraine, партнерським організаціям та всім учасникам круглого столу за готовність до діалогу і взаємодії.

Джерело БО Легалайф-Україна

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: