Публікація

Вебінар: як допомогти дітям скористатися правом на ухвалення рішень?

Діти повинні мати можливість брати участь в ухваленні рішень, які стосуються їхнього життя. Це право закріплено в Конвенції про права дитини та гарантовано законодавством України.  Участь дітей у демократичних процесах сприяє їхньому розвитку, формуванню громадянської компетентності та  відповідальності. 

Як допомогти дітям реалізувати це право?

Українська Гельсінська спілка з прав людини запрошує на вебінар «Участь дітей в ухваленні рішень на локальному рівні та роль освітніх закладів у забезпеченні реалізації даного права», який відбудеться онлайн 30 листопада о 16:00.  

Правозахисник, голова громадської приймальні УГСПЛ в м. Черкаси Тарас Щербатюк

Експерт вебінару: правозахисник, голова громадської приймальні УГСПЛ в м. Черкаси Тарас Щербатюк.

Учасники ознайомляться з міжнародними стандартами щодо участі дітей в ухваленні рішень та нормативним регулюванням участі дітей на місцевому рівні, розглянуть приклади реальної участі дітей в ухваленні рішень через співпрацю з громадою, зможуть визначити роль педагогічних працівників у забезпеченні реалізації права дітей на участь. 

 План вебінару:

  1. Що таке участь молоді та її нормативне закріплення.
  2. Як забезпечити реальну участь  дітей в учнівському самоврядуванні.
  3. Залучення учнів до ухвалення рішень на рівні органу місцевого самоврядування.
  4. Позитивні приклади участі дітей в заходах на рівні закладу освіти та громади.

Захід буде корисним для педагогічних працівників, керівників закладів освіти, батьків учнів, представників органів місцевого самоврядування, юристів, представників громадських організацій, студентів юридичних та педагогічних закладів вищої освіти,  інших осіб, зацікавлених у даній темі. 

Коли: 30 листопада з 16.00 до 17.30 год.

Де: платформа ZOOM 

Для участі у вебінарі зареєструйтесь ТУТ за даним лінком: https://forms.gle/3ugqqMwYz2QC8i1q9 

Трансляція вебінару відбудеться на сторінці УГСПЛ у Facebook

Для того, щоб не пропускати оголошення про наші заходи та отримувати нагадування про трансляції, підписуйтеся на наш Телеграм-канал анонсів

Вебінар є просвітницьким заходом і сертифікати за участь у ньому не передбачені. 

У разі додаткових питань звертайтесь, будь ласка, до координаторки освітніх проєктів УГСПЛ Світлани Побережник, за електронною поштою [email protected]


Підписуйтесь на сторінки УГСПЛ у соціальних мережах:

Facebook | Instagram | Telegram юридичний | Telegram з анонсами подій Twitter Youtube


Цей захід став можливим завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Права людини в дії», яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

У світі, USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 9 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: