Публікація

Українська Гельсінська спілка з прав людини просить Кличка зберегти озеро Качине

Правозахисники надіслали мерові столиці офіційне звернення.

Минулого понеділка, 23 травня, Дарницький районний суд міста Києва прийняв рішення, у якому не визнає існування озера Качине, що знаходиться посеред житлового масиву Позняки. Суддя Ірина Цимбал відхилила клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №2 Олександра Такташова. Прокурор наполягав на арешті земельної ділянки, на якій знаходиться озеро, через те, що забудовник і правокористувач нібито отримали документи, які дозволяють будування, з порушеннями. Зокрема йдеться про рішення Київської міської ради від 26 грудня 2014 року № 767/767 за підписом мера столиці Віталія Кличка.

Озеро розташоване прямо в спальному районі Києва

Українська Гельсінська спілка з прав людини приєдналася до активістів і місцевих жителів, які намагаються захистити свої екологічні права. У офіційному зверненні Спілка просить київського міського голову не допустити забудови озера Качине, а також повідомляє про підготовку до проведення громадської екологічної експертизи. Наразі відбувається збір необіхдних документів.

Із текстом звернення можна ознайомитись тут. Детальніше про справу можна прочитати тут.

Попередня заява УГСПЛ щодо озера.

Нагадаємо, що у березні Українська Гельсінська спілка ініцювала проект  «Думайдан – 2016: збереження зелених зон у містах і селищах», покликаний захищати екологічні права українських громадян.

 

Фото Олега Шинкаренка
Фото Віталія Кличка взяте з офіційної сторінки мера в Facebook

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: