Публікація

Українська Гельсінська спілка опублікувала звіт про свою діяльність за 2006 рік

У ньому йдеться про всі проекти УГСПЛ які самостійно та разом з партнерами були здійснені протягом 2006 року. Зокрема про «Фестиваль документального кіно з прав людини «Український контекст», Антипремію «Будяк року», кампанію громадського лобіювання «Захарова в Омбудсмени» тощо.

У звіті також проілюстрований приклад діяльності «Фонду правового захисту жертв порушень прав людини», яким передбачена оплата послуг адвокатів за певними категоріями справ. Приміром, в документі наведено справу щодо вилучення з лікарняних листків діагнозу особи і забезпечення права на приватність. У результаті усім лікарям України було заборонено вказувати в листках непрацездатності діагнози хворих людей. Таким чином, про те, чим хворіла людина, не зможуть дізнатися на роботі.

Ознайомившись зі звітом ви можете дізнатись про діяльність Гельсінської спілки з прав людини в сфері обговорення законопроектів, зокрема стосовно проекту Кримінально процесуального кодексу України. 19 січня УГСПЛ звернулась до народних депутатів з вимогою зняти з розгляду в парламенті проект Кримінально-процесуального кодексу та розробити новий на принципах поваги та дотримання прав людини й основних свобод.

Протягом 2006 року УГСПЛ видала 8 книжок, перелік яких також можна знайти в звіті.

Ознайомитись з ним ви зможете тут: http://helsinki.org.ua/files/docs/1190371528.pdf 

УГСПЛ
 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: