Публікація

УГСПЛ та ЦГС провели зустріч із представниками Human Rights Watch

1 березня 2023 в офісі УГСПЛ відбулась зустріч з представниками міжнародної неурядової організації  Human Rights Watch: головною правовою радницею Ешлі Рейді, членом команди з питань національного правосуддя  Балкіз Джерра та представницею українського офісу НRW Ксенією Квіткою. В цій зустрічі також взяв участь координатор міжнародної взаємодії Центру громадянських свобод Роман Неколяк.  

УГСПЛ та ЦГС провели зустріч із представниками Human Rights Watch 1 березня 2023 року

Під час зустрічі розглядались питання методології збору фактів воєнних злочинів, взаємодії організацій неурядового сектору з національними та міжнародними інститутами притягнення до відповідальності воєнних злочинців.  

Виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко прокоментував останній оприлюднений звіт Human Rights Watch щодо використання протипіхотних мін під час воєнних дій в Ізюмі і повторив пропозицію щодо можливого розслідування подібних фактів спільно з національними правоохоронними органами.  

Окремою темою обговорення стало розслідування зафіксованого величезного масиву воєнних злочинів і злочинів проти людяності як на національному, так і на міжнародному рівні.  

Присутні проговорили  перспективи притягнення до відповідальності в Міжнародному кримінальному суді, прокурор якого Карім Хан в цей день перебував в Україні. Так само обговорили і перспективи створення Суду з питань агресії, на необхідності якого наголошує Україна.  

Нагадаємо, що раніше звіт організації Human Rights Watch викликав резонанс у суспільстві, а Українська Гельсінська спілка з прав людини та Харківська правозахисна група виступили із спільною заявою

 

Підписатися на Телеграм-канал «Трибунал для Путіна»

Підписатися на Телеграм-канал «УГСПЛ. Тренінги, вебінари, анонси»

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: