Публікація

УГСПЛ прийняла участь у заході для спільноти організацій, які працюють у сфері протидії туберкульозу

3 квітня 2019 року у Києві відбувся захід для спільноти організацій, які працюють у сфері протидії туберкульозу з метою запровадити комплексний мобільний додаток One Impact, в якому буде інформація для хворих на ТБ, карта закладів, можливість отримати відповідь на запитання щодо соціальної, медичної та правової сфери.

Зараз цей додаток на етапі адаптації до реалій України і скоро буде запущений пілот на прикладі однієї області.

Захід був організований Stop TB Partnership, TBpeople Ukraine, ДУ «Центр громадського здоров’я», “Альянсом громадського здоров’я” разом з DURE Technologies.

Захід мав на меті наступне:

  1. Обговорити концепцію моніторингу, що ґрунтується на участі спільноти та його значення для подолання туберкульозу в Україні.
  2. Визначити, як цифрове рішення (OneImpact – адаптована версія) буде інтегроване та використане місцевими гравцями у сфері протидії ТБ для полегшення моніторингу, що ґрунтується на участі спільноти.

З програмою заходу можна ознайомитися за посиланням

На заході представники УГСПЛ надали інформацію про свою діяльність в проекті «Розвиток правової мережі для захисту прав людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, представників ключових спільнот ЛЖВ та осіб, хворих на туберкульоз» і підтвердили готовність співпрацювати, у тому числі, в рамках запуску цього мобільного додатку.

Українська Гельсінська спілка з прав людини виконує проект «Розвиток правової мережі для захисту прав людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, представників ключових спільнот ЛЖВ та осіб, хворих на туберкульоз» за фінансової підтримки Благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» в рамках реалізації  проекту «Зменшення тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції через створення загального доступу до своєчасної та якісної діагностики та лікування туберкульозу і його резистентних форм, розширення доказової профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції, та створення стійких та життєздатних систем охорони здоров’я», що реалізується за фінансової підтримки Глобального фонду для боротьби з СНІДом, туберкульозом та малярією.

 

 

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: