Публікація

Стартували Дні кіно про права людини в Україні

Цього року, вперше в Україні буде проходити Кінофестиваль Дні Кіно про права людини. Починаючись у листопаді та закінчуючись у грудні, він пройде в кількох містах України: Харкові, Донецьку, Одесі, Львові та Києві.

Сьогодні, 17 листопада, Дні кіно стартували у першому місті – Харкові. Вони пройдуть протягом наступних двох днів.

Наступними містами кінофестивалю стануть:

Донецьк: 26 – 28 листопада

Одеса: 3 – 5 грудня

Львів: 9 – 11 грудня

Київ: 16 – 21 грудня

Це проект не є змагальним чи комерційним. Група неурядових організацій, закладів та культурних центрів втілюють в життя цю унікальну подію з метою підвищити свідомість громадян з питань прав людини, дітей, біженців, а також міграцій.

У програмі Днів кіно з прав людини демонстрація кращих творів світового та вітчизняного кіно, присвяченого правам людини та ретроспектива міжнародних кінофестивалів. Також будуть організовані круглі столи за участю журналістів, представників громадських організацій та державних установ, цільових груп по обговорюванню питань, що висвітлюються авторами екранних творів.

Тематика кінофестивалю є права людини у світовому кіномистецтві, зокрема, права дітей, права біженців, а також питання міграції.

Програма стартує в Харкові, далі в Донецьку, Одесі і Львові, з показами документальних фільмів, та закінчується в Києві у Будинку Кіно, де буде продемонстрована розширена програма, включаючи великі та короткометражні стрічки.

Ми маємо надію привернути увагу якомога більшої кількості учасників до цієї події. Ми віримо, що саме Кінофестіваль присвячений правам людини, це рідкісний приклад, широкомасштабної мобілізації громадськості. Крім того, він нагадує людям про їхні права та проблеми, які є частиною повсякденного життя громадян, що викликає неабиякий інтерес до цієї події, а також пропонує важливу соціальну, культурну, та мистецьку програму.

Організаторами кінофестивалю стали: Управління Верховного Комісара ООН з питань біженців (УВКБ ООН), Українська Асоціація Міжнародної Амністії, Центр Сучасних Інформаційних Технологій та Візуальних Мистецтв, Центр Інформаційної і Креативної Діяльності „Верум”.

Кінофестиваль проводиться за фінансової підтримки Міжнародного Фонду „Відродження”.

Партнерами проекту також є Рада українських правозахисних організацій, Асоціація Культури Прав Людини, Корпорація GLOBALVISION, INC. (США), Національна Спілка кінематографістів України, Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ), Кінокомпанія „МаГіКа-фільм”, Національний кінопортал “Кіно-Коло”, Міністерство культури та мистецтв України, Часопис Кіноколо, Громадське радіо, Французький культурний центр, Т.О. “Маски”, Фонд “Співчуття”, Державний Комітет України з питань сім’ї та молоді, Одеська обласна державна адміністрація.

Генеральним медіа-партнером Кінофестивалю стала Асоціація мережевих телерадіомовників України.

За додатковою інформацією, у тому числі, про фільми, режисерів, по питанням акредитації та отримання запрошень, прохання звертатися по наступним координатам: телефони у м. Харкові: (0572) 140-103, 149-603, e–mail: [email protected].

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: