Публікація

Реєстрація на вебінар «Організація дистанційної форми освіти в ЗЗСО в умовах воєнного стану»

Українська Гельсінська спілка з прав людини продовжує цикл онлайн-зустрічей з експертами на теми, що стосуються захисту прав людини та прав учасників освітнього процесу в умовах збройного конфлікту.

Запрошуємо освітян та всіх зацікавлених тематикою організації освітнього процесу на вебінар «Організація дистанційної форми освіти в ЗЗСО в умовах воєнного стану». Як регулюється дистанційна форма освіти в Україні, які є вимоги та з якими проблемами можуть стикатися освітяни — обговоримо разом з експертом.

Під час зустрічі будемо говорити про: 

  1. Правові основи дистанційної форми навчання: огляд чинного законодавства України. 
  2. Вимоги до організації дистанційної форми навчання в ЗЗСО із відповідністю ліцензійним умовам провадження освітньої діяльності. 
  3. Трудові відносини із педагогічними працівниками, залученими до дистанційного навчання. 
  4. Права та обов’язки, відповідальність учасників освітнього процесу при дистанційному навчанні. Межі втручання засновника в освітній процес. 
  5. Проблемні питання дистанційної форми навчання в умовах воєнного стану та шляхи їх вирішення. 

Учасники дізнаються відмінності між організацією дистанційного навчання в приватних та комунальних ЗЗСО та отримають практичні поради щодо підготовки внутрішньої документації та договору про надання освітніх послуг, а також матимуть змогу:  

  • Ознайомитися із правовим регулюванням дистанційної форми освіти в України;  
  • Дізнатися більше про те, які документи повинні бути в наявності у приватного ЗЗСО для організації дистанційного навчання; 
  • Отримати практичні поради щодо оформлення трудових відносин із педагогічними працівниками у приватних ЗЗСО; 
  • З’ясувати, які є межі втручання засновника в освітній процес на прикладі комунальних та приватних ЗЗСО;   
  • Дізнатися про особливості організації дистанційного навчання в умовах воєнного стану. 

Вебінар буде корисним для педагогічних працівників, засновників і керівників державних, комунальних та приватних ЗЗСО, адвокатам, що надають правничу допомогу учасниками освітнього процесу, інших осіб, зацікавлених у даній темі.  

 

Коли: 05 квітня з 16:00 до 17:30 год.

Де: платформа ZOOM

Тренерка: Мезенцова Наталія, адвокатка, випускниця навчального курсу УГСПЛ «Захист прав людини в умовах збройного конфлікту в Україні».

Для участі у вебінарі заповніть онлайн-заявку: https://forms.gle/LTSVN74kHJGXvSRq8

Напередодні вебінару учасники отримають посилання, за яким відбуватиметься захід. 

 

У разі додаткових питань звертайтесь, будь ласка, до координаторки освітніх проєктів УГСПЛ Світлани Побережник, за електронною поштою[email protected] 

 

Захід впроваджується в рамках Програми USAID Ukraine  USAID Україна «Права людини в дії» . 

 У світі USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 3 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine. 

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: