Публікація

Представник ОБСЄ зі свободи медіа занепокоєний переслідуваннями мас-медіа в Україні

Представник ОБСЄ зі свободи медіа, Міклош Харашті, висловив занепокоєння стосовно випадків переслідувань медіа в Україні. „Незважаючи на період після-виборчого безладу в Україні, мене вражають нещодавні зміни в напрямку загальної відкритості та об’єктивності висвітлення подій українськими мас-медіа. Цього не спостерігалося під час мого першого візиту в Україну в квітні 2004 року”, – повідомив Харашті.

„Проте стурбованість викликають серйозні порушення прав ЗМІ в деяких регіонах”.

Він повідомив, що трансляція „5 каналу” було припинено в Ужгородській, Донецькій, Луганській та Харківській областях. Приблизно 15-20 відсотків глядачів 5 каналу не можуть більше дивитися передачі цього каналу.

Телеканал „Ера” повідомив про те, що міська влада в містах Луганськ та Донецьк зупиняє трансляцію каналу в ефір.

Повідомляється також про випадки тиску на кабельних операторів з метою виключення цих каналів з пакету послуг.

Було також отримано повідомлення про те, що в неділю, 28 листопада, тираж газети „Твій вибір” (35 тисяч примірників) було конфісковано міліцією після прибуття в Луганськ.

З Донецьку надходять повідомлення, що на кореспондентів інформ-агентств ARD, Reuters, Укрінформ та місцевої газети „Салон Дона та Баса” було здійснено напади під час їхніх спроб зробити репортажі про місцевий політичний мітинг.

На іншому мітингу в Луганську журналісти агентства новин „Українські Новини” та газети „Луганчяне” були побиті, а їхнє обладнання поламано.

„Безумовним є обов’язок влади цих регіонів захистити журналістів від нападів, і забезпечити відповідний захист та надати доступ громадянам до всіх джерел інформації, включаючи тієї, що не співпадає з точкою зору більшості населення регіону. Забезпечення нормальних робочих умов для журналістів є одним з основних зобов’язань країни перед ОБСЄ”, – зазначає Міклош Харашті.

За більш детальною інформацією звертайтеся до:

Alex Ivanko

Senior Adviser and Spokesman

Office of the OSCE Representative on Freedom of the Media

OSCE Representative on Freedom of the Media

Kaerntner Ring 5-7, Top 14, 2.DG1010, ViennaAustria

Tel.:+43 1 514 366205

Fax:+43 1 514 36 6260

E-mail: [email protected]

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: