Публікація

«Плакали всі разом». Жертви воєнних злочинів зустрілись із послом США в ООН

Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд 8 листопада зустрілась в Києві з жертвами російських воєнних злочинів. Серед присутніх були Любов Столюк та Оксана Корнєва – постраждалі, які стали клієнтками Української Гельсінської спілки з прав людини. 

«Мати розказала мені, як в неї на руках вмирала власна дитина після удару по домівці. Медична працівниця розказала мені, як російські солдати заарештували її та катували протягом тижнів. Ми маємо притягнути Росію до відповідальності за ці звірства», – написала посол США в ООН у Twitter. 

За словами присутніх, історії жертв воєнних злочинів російської армії не залишили нікого байжужим. «Плакали разом із працівниками посольства США», – зазначають запрошені. 

«Зустріч була присвячена, в першу чергу, самим жертвам і їх історіям. Дуже важливо було показати, через що проходять пересічні українці сьогодні і скільки болю Росія принесла в Україну», – зазначає юрист, адвокат Центру стратегічних справ УГСПЛ Олена Куваєва, яка теж перебувала на зустрічі.

Читати більше: «Кімната вся була залита кров’ю» – на Київщині жінка тричі ховала 10-річну доньку.

Адвокати УГСПЛ здійснюють юридичний супровід жертв воєнних злочинів на безоплатній основі. Вже понад 50 зверненнь до Європейського суду з прав людини підготували юристи Української Гельсінської спілки з прав людини після звернень постраждалих від війни.

«Саме такі історії, сотні тисяч історій, долі людей, їхні надії і сподівання – це те, що ховається за цифрами, сухою статистикою, яку публікують у звітах про руйнування, викрадення загибелі цивільних в Україні. І, допоки триває війна, таких історій щодня стає більше», – наголосила на зустрічі у посольстві США Олена Куваєва. 

Нагадуємо, що мережа громадських приймалень УГСПЛ надає юридичну допомогу постраждалим внаслідок війни Росії проти України. Ми працюємо в 18 областях країни. Щоб дізнатися наші контакти, натисніть ТУТ.

 

Мережа громадських приймалень УГСПЛ надає допомогу постраждалим від війни за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Права людини в дії», яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини. 

У світі USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 3 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах.Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: