Публікація

Обмеження контактів ув’язнених із зовнішнім світом залишається проблемою у Швеції

Комітет Ради Європи із запобігання тортур опублікував 18 листопада 2004 року звіт про свій періодичний візит до Швеції в січні-лютого 2003 року. Звіт опубліковано разом з відповіддю уряду Швеції. Ці документи є відкритими для публічного доступу за згоди влади Швеції.

Протягом свого візиту, Комітет не отримав скарг про погане поводження у поліційних відділках від затриманих, з якими відбулися розмови. Проте, у звіті піднімаються питання стосовно розслідування скарг проти поліції з обвинуваченнями у насильницьких діях. У своїй відповіді, влада Швеції посилається на ряд пропозицій, спрямованих на посилення існуючого механізму розгляду скарг.

Комітет із запобігання тортур у своєму звіті наголошує, що, незважаючи на законодавчі зміни останніми роками, обмеження контактів ув’язнених із зовнішнім світом та іншими ув’язненими залишається проблемою. Швеція у своїй відповіді зазначила, що прокурори Готтенберга були повідомлені про дані зауваження Комітету та проінструктовані щодо відповідних положень при накладенні таких обмежень.

Звіт Комітету Ради Європи із запобігання тортур та відповіді Швеції доступні на сайті Комітету: http://www.cpt.coe.int

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: