Публікація

Навчання для правників від УГСПЛ: два основних курси

107 спеціалістів пройшли навчання від Української Гельсінської спілки з прав людини за двома курсами: «Захист прав людини в умовах збройного конфлікту в Україні» та «МГП: від теорії до практики». 

Незабаром розпочнеться новий набір, тож розповідаємо про різницю у двох програмах, аби ви могли обрати ту, яка відповідає вашим задачам. 

«МГП: від теорії до практики»

Курс «МГП: від теорії до практики» розрахований на правників (суддів, адвокатів, прокурорів тощо), які зацікавлені в поглибленні знань та професійній самореалізації в сфері міжнародного гуманітарного права та дотримання його норм в національній судовій практиці. До проходження навчання цього року будуть запрошені до 40 учасників. 

Програма навчального курсу включає такі теми: 

Тема 1. Вступ до міжнародного гуманітарного права.  

Тема 2. Джерела та сфера застосування МГП. 

Тема 3. Принципи МГП. 

Тема 4. Кваліфікація збройних конфліктів. Юридичний статус окремих категорій осіб. 

Тема 5. Режим окупації в МГП. 

Тема 6. Заборонені засоби та методи ведення війни.

Тема 7. Воєнні злочини, кваліфікація за МГП. 

Тема 8. Механізми притягнення до відповідальності за серйозні порушення норм МГП. 

Тривалість навчального курсу – 2 місяці

Учасники третьої група курсу «Захист прав людини в умовах збройного конфлікту».

«Захист прав людини в умовах збройного конфлікту в Україні»

Курс «Захист прав людини в умовах збройного конфлікту в Україні» розрахований на правників (суддів, адвокатів, прокурорів, науковців тощо), які зацікавлені в поглибленні знань та професійній самореалізації в сфері міжнародного права прав людини та міжнародного гуманітарного права, як для застосування знань під час здійснення правосуддя, так і при викладанні і науковій діяльності 

Складається з трьох модулів. Триває 6 місяців.

Модуль 1. Введення в міжнародну систему захисту прав людини

Модуль 2. Міжнародне гуманітарне право

Модуль 3. Співвідношення міжнародного гуманітарного права та міжнародного права прав

людини.

 

Тобто окрім МГП вивчається ще і міжнародне право прав людини.

Формат обох курсів проходження навчання на курсі – дистанційне навчання.

Відібраних учасників зареєструють на онлайн платформі, де вони будуть отримувати поетапний доступ до навчальних матеріалів кожного з модулів. Матеріали кожного модулю складаються з лекцій (відео та текстовий формат), додаткових рекомендованих матеріалів, а також форуму для дискусій й обговорення запропонованих питань (в письмовій формі).

Учасники мають регулярно відвідувати навчальну платформу (це можна робити в будь-який зручний час), своєчасно ознайомлюватися з лекціями та навчальними матеріалами, брати участь в дискусіях на форумі  та виконувати завдання у відведений проміжок часу.


Підписуйтесь на сторінки УГСПЛ у соціальних мережах:

Facebook | Instagram | Telegram юридичний | Telegram з анонсами подій Twitter Youtube


Дана публікація стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Права людини в дії», яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

Погляди та інтерпретації, представлені у цій публікації, не обов’язково відображають погляди USAID, Уряду США. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автори та УГСПЛ.

У світі, USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 9 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: