Міністр Луценко розширяє свої володіння - Українська Гельсінська спілка з прав людини
Повернутись назад

Міністр Луценко розширяє свої володіння

Новина

Декілька днів тому біля Адміністрації Президента нами була знайдена цікава ініціатива Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. На тротуарі стоїть стенд білого кольору з написом „Прийом звернень громадян на ім’я Міністра внутрішніх справ України”. Поруч стоїть білого кольору мікроавтобус в якому і відбувається саме прийом звернень. Як повідомив нам слідчий ГСУ Юрій Шитий, який проводить прийом громадян, міні-приймальня працює в такому ж режимі як і приймальня в Міністерстві і не виключає роботи другої. Тобто звернення приймаються як на Богомольця, так і на Банковій. Ініціатива та розпорядження про її виконання йде від самого Луценка, чи є такі приймальні в інших містах України ані Юрій Шитий, ані водій мікроавтобуса не знають. Також водій повідомив, що такі виїзді акції тривають вже майже місяць і вдень на прийом приходять від двох до десяти людей.

Як повідомили в Департаменті зв’язків з громадськістю при МВС України, пересувна приймальна була створена в рамках програми Кабінету міністрів „На зустріч людям” з метою надання юридичних консультацій і правової допомоги населенню, забезпечення діючого реагування на звернення громадян. Міні-приймальня працює щодня, крім суботи та неділі, з 11 до 14 годин, а здійснюють його, відповідно дням тижня (з понеділка по п’ятницю), працівники Департаментів суспільної безпеки й внутрішньої безпеки, Головного слідчого управління, Департаменту карного розшуку, Департаменту документального забезпечення й режиму (ДДОР).

За словами Михайла Ковадли, начальника ДДОР МВС України, з доручення міністра внутрішніх справ Юрія Луценко, всі заяви, які надходять на його адресу, надаються особисто керівникові правоохоронного відомства. „Слід також зазначити, що наші працівники приймають від людей як письмові, так й усні заяви, які обов’язково реєструються в журналі обліку. Потім звернення громадян надходять на розгляд у відповідні підрозділи МВС. Після перевірки викладених фактів, не пізніше чим через місяць, кожний, хто звернувся, одержить листовну відповідь”, – розказав пан Ковадло.

Громадян приймають досвідчені фахівці центрального апарата МВС, які займають посади не нижче, ніж начальника відділу. Так що всі бажаючі мають можливість не тільки звернутися зі скаргами й побажаннями, але також одержати кваліфіковану правову допомогу.

Вікторія Онищенко,

РУПОР