Публікація

Хронологія подій у Запоріжжі та Запорізькій області під час російсько-української війни: 11-12 квітня 2022 року

11.04.2022

Вночі. Військовослужбовці збройних сил РФ обстріляли фосфорними боєприпасами с. Новояковлівку Комишуваської ТГ Запорізького району. В результаті ворожої атаки пошкоджено приватні будинки, поранених та загиблих немає.

https://www.facebook.com/zap.gp.gov.ua/posts/3622786007845510

http://iz.com.ua/zaporoje/okupanti-obstrilyali-fosfornimi-bombami-selo-u-zaporizkiy-oblasti-foto

У селищі міського типу Якимівка Мелітопольського району Запорізької області російські солдати викрали 28-річного кримського татарина. Вісім представників російських збройних сил увірвалися з обшуком до будинку, де мешкає хлопець. Його на той час не було вдома, але про візит окупантів його повідомили сусіди. Щоб з’ясувати що сталося, хлопець зателефонував батькові, але на дзвінок відповів один із російських армійців. Погрожуючи вбити батьків, він змусив хлопця повернутися додому. Після чого хлопця примусово вивезли у невідомому напрямку.

https://suspilne.media/234087-volonterka-vikonue-rejsi-z-melitopolsini-do-zaporizza-sob-dopomogti-ludam-na-okupovanih-teritoriah/

Представники збройних формувань країни-агресора незаконно заволоділи автобусом ISUZU, який належав Федорівському центру професійної освіти та зберігався на території установи у Пологівському районі. https://t.me/pgo_gov_ua/3653

https://www.gp.gov.ua/ua/posts/zavolodinnya-okupantami-specmedtransportom-na-zaporizzi-rozpocato-kriminalni-provadzennya

У Бердянську російські військові викрали директора пансіонату.

https://primorka.city/articles/206526/u-berdyansku-rosijski-soldati-vikrali-direktora-pansionata-i-policejskogo

Російські окупанти продожують вести обстріли по населених пунктах області із застосуванням реактивної системи залпового вогню «Град», ствольної артилерії, 120 мм мінометів та крупнокаліберних кулеметів, за наступними напрямками:

Гуляйполе, Гуляйпільське, Залізничне, Приютне, Новоданилівка, Павлівка, Степногірськ, Оріхів, Мала Токмачка, Чарівне, Ольгівське,Малинівка, Вишневе, Червона Криниця.

Завдаючи ракетних та артилерійських ударів ворог цинічно знищує цивільну інфраструктуру, шляхи сполучень, електростанції та житлові будинки.

https://www.facebook.com/watch/?v=2793048807668190

 

Підсумок дня*:

Пошкоджених об’єктів – щонайменше 2

 

12.04.2022

російські військові здійснили обстріл села Новоселівка Пологівського району. Внаслідок влучення снаряда в житловий будинок 10-річний хлопчик отримав тяжкі поранення.

https://zp.depo.ua/rus/zp/u-zaporizkiy-oblasti-vnaslidok-vorozhogo-obstrilu-postrazhdav-10-richniy-khlopchik-202204131437656https://www.facebook.com/zap.gp.gov.ua/posts/3622786007845510

В смт. Кам’янка, Пологівського району, російські терористи незаконно позбавили волі місцевого жителя, 1971 року народження та під погрозою застосування насильства в умовах військового стану, заволоділи грошовими коштами у сумі 40 000 доларів США та автомобілем«Nissan X-trail», які належали останньому.

https://www.facebook.com/watch/?v=2259857797494642

Російські військові вели обстріли по населених пунктах області, застосовуючи реактивні системи залпового вогню “Град”, ствольної артилерії, 120 мм мінометів та крупнокаліберних кулеметів за наступними напрямками: Оріхів, Мала Токмачка, Новоандріївка, Степногірськ, Чарівне, Павлівка, Гуляйпільське, Старомайорськ.

https://www.facebook.com/watch/?v=524324139131461&ref=sharing

Внаслідок обстрілів 9 приватних житлових будинків у м. Оріхів Пологівського району та с. Магдалинівка Запорізького району пошкоджено

https://t.me/zoda_gov_ua/6403

Підсумок дня*:

Поранених цивільних – 1

Пошкоджених об’єктів – щонайменше 10

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.


* Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: