Публікація

Хронологія подій у Сумах та Сумській області під час російсько-української війни: 3 квітня 2022 року

Зранку. Стало відомо, що російські війська зруйнували міст через Сейм у селі Чумакове на Сумщині, на автошляху між Путивлем та Сумами. Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький (https://t.me/suspilnesumy/3809https://t.me/golos_konotopa/424, https://t.me/konotop_live/647, https://t.me/Zhyvytskyy/1501 ).

11:06. Ситуація на півночі області: в Конотопській МГТ було чути вибухи,але паніки немає; в Бочечківській громаді далекі вибухи було чутно майже постійно; (https://t.me/golos_konotopa/428).

14:00. З’являється інформація про звільнення заступника голови Новослобідської громади, наразі він знаходиться з бійцями тероборони Білопілля (https://t.me/Zhyvytskyy/1508).

Стало відомо, що під час окупації Конотопського району військові ЗС РФ затримали жителя м. Конотоп, зв’язали та катували його, після чого вистрілили в грудну клітину. Бездиханне тіло 41-річного чоловіка залишили на околиці с. Сім’янівка Конотопського району. Поруч із тілом загиблого лежав його український паспорт. (з 3 квітня 2022 року проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України) https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=5295885530443741&id=948846185147719).

Стало відомо, що під час окупації м. Тростянець військові ЗС РФ зайшли в будинок до мирних жителів, провели там обшук, після чого забрали із собою 32-річного чоловіка. При аналогічних обставинах взяли в полон і 29-річного мирного жителя цього міста. На даний час місцеперебування полонених встановлюється (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=5292693657429595&id=948846185147719).

 

Підсумок дня*:

Вбитих цивільних – 1

Поранених цивільних – 0

Пошкоджених будинків – 0

Катування – 1

Незаконне позбавлення волі – 2

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.


* Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: