Публікація

Хронологія подій у Миколаєві та Миколаївській області під час російсько-української війни: 20-21 березня 2022 року

20 березня

Під обстріл військових РФ у селі Зелений Гай Миколаївської області потрапив дитячий садок (https://t.me/novostiniko/12007)

Внаслідок обстрілу військових РФ, в Корабельному районі м. Миколаєва зафіксовано вибиті шибки в будинках (https://t.me/novostiniko/12003)

Внаслідок обстрілу військових РФ, в мікрорайоні «Тернівка» м. Миколаєва, зафіксовано пошкодження житлових приватних будинків (https://t.me/novostiniko/11996)

20 березня 2022 року, внаслідок обстрілу військових РФ, в с. Лимани Миколаївської області зафіксовано руйнування житлових приватних будинків  (https://t.me/novostiniko/11968)

Внаслідок обстрілів військових РФ, снаряд потрапив в дачний будинок в кооперативі поряд з Лупарівським психоневрологічним інтернатом Галицинівської ОТГ Миколаївської області. В будинку якраз знаходилась сім’я – дружина з донькою загинули, чоловіка контузило (https://korabelov.info/2022/03/240373/bolnye-razbezhalis-ot-obstrela-rashistami-postradal-luparevskij-psihonevrologicheskij-internat/)

 

Підсумок дня:*

Вбитих цивільних – 2

Поранених цивільних – щонайменше 65 (https://t.me/mykolaivskaoblrada/466)

Пошкоджених будинків – щонайменше 5

 Групою піротехнічних робіт ГУ ДСНС України у Миколаївській області протягом доби у м. Миколаєві, Очакові, с. Парутине, с. Миколаївське вилучено 33 боєприпаси (https://www.facebook.com/DSNSMYKOL/posts/273678804940951?__cft__%5B0%5D=AZWtgqJZzSBKmoqmqV3y7Foa4V_Ay8OTbcEkopRBfzUF8pOxvFEFwyNa3nUJ_BC5YCMP2SZA2YZPsouQiONSwnJyCE2kUkrcBOVTxgKI1OLrbn4K5O-sngLrt3vPN76Pz6lIBgm2BTOwj253Y41Axzfv&__tn__=%2CO%2CP-R)

  

21 березня

 Після обстрілу військових РФ, сталася пожежа на автозаправці у Корабельному районі  м. Миколаєва. Від отриманих поранень загинуло 3 чоловіків, 1 жінка постраждала (https://www.facebook.com/DSNSMYKOL/posts/274278481547650?__cft__%5B0%5D=AZUc-YiTx_qzkpBpBKQG1LtFFB92qTssQou-fUIZvfdVoUa-dBQ1UqWhc5xPjPIO0ecoJHfdzavtNU1ExRRZ2ue8K82c9nB4FOExSudeGAe3uqv_L8NGKk_NCx4FwEdiQIvq6LK2KHIMHKeyJuBiaco-&__tn__=%2CO%2CP-R, https://t.me/novostiniko/12166)

У м. Миколаєві військові РФ обстріляли обласний центр психічного здоров’я. Будівлі установи суттєво пошкожені або зруйновані. Постраждалих немає, пацієнти та персонал перебувли у бомбосховищі (https://t.me/mykolaivskaoblrada/471,

https://t.me/suspilnemykolaiv/6120)

Після обстрілу військових РФ, зафіксовано руйнування приватних житлових будинків в с. Пересадівка Миколаївської області (https://t.me/novostiniko/12078)

Після обстрілу військових РФ, зафіксовано боєприпаси від РСЗО, які не розірвалися, на території кладовища в м. Миколаєві (https://t.me/novostiniko/12093)

Після 12:00, в результаті атаки з повітря постраждав готель «Інгул» в центрі м. Миколаєва. Повністю знищено два верхніх поверхи п’ятиповерхової будівлі. Вибуховою хвилею розбило вікна в сусідніх будинках. Постраждали декілька автомобілів, які перебували біля місця події (https://korabelov.info/2022/03/239347/ot-rossijskogo-avianaljota-razrushena-gostinica-v-nikolaeve/, https://t.me/novostiniko/12190)

 

Підсумок дня:*

Вбитих цивільних – 3

Поранених цивільних – щонайменше 40 (https://t.me/mykolaivskaoblrada/486)

Пошкоджених будинків – щонайменше 4

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.


* Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: