Публікація

Хронологія подій у Миколаєві та Миколаївській області під час російсько-української війни: 1 червня 2022 року

Приблизно о 4:50. Окупанти обстріляли м. Очаків Миколаївського району з Кінбурнської коси реактивними системами залпового вогню «Град». Суттєво пошкоджено портовий морський буксир та іноземне цивільне вантажне судно. Зруйновано приватний житловий будинок, гаражі та цивільні авто, в одному з будинків сталася пожежа на площі 10 кв. м. За попередньою інформацією, поранення дістала одна людина.

https://tinyurl.com/54ycddc7, https://tinyurl.com/496vj9tv, https://t.me/novostiniko/18924)

Унаслідок обстрілу ЗС рф виникла пожежа на носовій частині судна у с. Куцуруб Миколаївського району на площі 40 кв. м.

https://tinyurl.com/496vj9tv

 Удень. Окупанти здійснили артилерійский обстріл житлових кварталів у Корабельному районі Миколаєва. Пошкоджено щонайменше дві багатоповерхівки (5 квартир), чотири приватні будинки та господарчі будівлі, 11 транспортних засобів. Унаслідок обстрілів пошкоджено газопровід, стався прорив водопроводу. Під обстріл потрапив також дитячий майданчик, де, на щастя, не було дітей. Дві особи загинули, ще двох поранено.

https://tinyurl.com/ym2wbm3j, https://t.me/novostiniko/18974, https://t.me/novostiniko/18978, https://t.me/novostiniko/19069, https://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=104749, https://t.me/novostiniko/18961, https://t.me/novostiniko/18958, https://t.me/novostiniko/18971, https://tinyurl.com/msw5af94, https://t.me/korabelov_info/16438, https://t.me/korabelov_info/16439, https://t.me/korabelov_info/16440, https://t.me/korabelov_info/16445, https://tinyurl.com/vu55behs, https://cutt.ly/wKzb4i1

ЗС рф обстріляли  Широківську громаду Баштанського району, переважно поза межами населених пунктів. Унаслідок пошкоджено трансформаторну підстанцію, потерпілих немає.

https://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=104749

ЗС рф обстріляли с. Шевченкове Шевченківської громади Миколаївського району. Пошкоджено житловий будинок, одна людина зазнала поранень.

https://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=104749

Протягом доби. Унаслідок обстрілів з боку російських військ в Інгульському районі м. Миколаєва загорівся мікроавтобус на площі 12 кв. м.

https://cutt.ly/xKznSTc

Унаслідок обстрілів з боку російських військ у Корабельному районі м. Миколаєва сталася пожежа сухої трави та чагарників на відкритій території на площі 1 га.

https://cutt.ly/5Kzn7Xy

Унаслідок обстрілів ЗС рф на відкритій території Галицинівської територіальної громади Миколаївського району сталася пожежа сухої трави і хвойного настилу площею 4,5 га.

https://cutt.ly/5Kzn7Xy

 За добу на Миколаївщині поранення дістали 13 осіб.

https://t.me/mykolaivskaoblrada/2255

Протягом доби піротехніки ДСНС відпрацювали 10 повідомлень про виявлення боєприпасів, вилучено 10 вибухонебезпечних предметів.

https://cutt.ly/5Kzn7Xy

Станом на 1 червня 2022 року від початку російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або зруйновано повністю 4146 цивільних об’єктів. Із них: об’єктів житлового фонду – 2771, медичних закладів – 34, навчальних закладів – 196, закладів культури – 95, об’єктів промислових підприємств – 40, об’єктів життєзабезпечення: газопостачання – 300, електропостачання – 364, водопостачання – 20, теплопостачання – 70, інших невійськових об’єктів – 256.

https://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=104722

 

Підсумок дня*:

Убито цивільних осіб – 2

Поранено осіб – 13

Пошкоджено об’єктів – 35

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви маєте інформацію про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму для засвідчення воєнних злочинів – обґрунтованість і якість доказів потрібні для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності в Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • убивство, поранення:
  • цивільних осіб
  • медичного персоналу
  • волонтерів
  • пошкодження чи знищення об’єктів (авто, будівлі):
  • цивільної інфраструктури
  • медичної інфраструктури
  • культурних, навчальних об’єктів
  • інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо)
  • побиття, зґвалтування, умисне завдання каліцтва
  • утримання в заручниках
  • пересування ворожої техніки та її застосування в населених пунктах / використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях
  • артобстріл, авіаобстріл
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів зі стрілецької зброї
  • привласнення майна цивільних осіб
  • інше.

 

Будемо вдячні за оригінальні фото й відеодокази воєнних злочинів (без оброблення та не із соцмереж), із яких можна отримати метадані


*Інформація, відображена в категорії «Підсумок дня», відповідає даним, зібраним на момент публікації, та потребує доповнення й уточнення

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: