Публікація

Хронологія подій у Маріуполі під час російсько-української війни. Росіяни розпочали в Маріуполі примусову депортацію

Жителів Лівобережного району Маріуполя окупанти починають масово вивозити на територію РФ, повідомляють у міськраді. Всього під незаконну депортацію потрапило близько 15 тисяч маріупольців – майже половина з усіх мешканців, що досі ли.шилися у Лівобережному районі.

Джерело сайт ХПГ

«Окупанти в ультимативній формі змушують і так змучених війною людей сідати в автобуси. Також є відомості, що російські окупанти забирають у людей паспорти та інші українські документи, що засвідчують особу, – йдеться в повідомленні. – Вивезених людей спершу доставляють у так звані фільтраційні табори від куди потім перерозподіляють по різних віддалених містах Росії. Сьогодні відомо, що близько 6 тисяч маріупольців вже насильно вивезли на територію окупанта».

Маріуполь, поховання біля житлових будинків

Облога Маріуполя російськими окупантами триває з першого березня.

Нею керує особисто генерал-полковник Михайло Мізінцев, який очолював операцію російських військових у Сирії.

Російський генерал-полковник Михайло Мізінцев, який керує облогою Маріуполя

Але українська армія захищає місто від російських загарбників.

У місті-герої Маріуполі найстрашніша гуманітарна катастрофа. З першого дня війни російські окупанти жорстоко обстрілюють мирне населення. Люди понад три тижні без харчів, питної води, газу, світла та зв’язку.  Вбитих близьких мирні мешканці Маріуполя ховають прямо в дворах житлових будинків.

Маріуполь, поховання біля житлових будинків

Кожна хвилина для маріупольців критична. Ніхто не може до них потрапити. При цьому російська федерація не дає можливості зробити гуманітарний коридор.

«Незважаючи на те, що російська сторона регулярно заявляє про можливу евакуацію людей на підконтрольну Україні територію, насправді це не так. Протягом останніх 20 днів окупанти блокують евакуаційну колону та не дають змоги безпечно врятувати людей. Зараз автобуси, які виїхали із Запоріжжя до Бердянська, щоб евакуювати маріупольців, заблоковані. Очевидно, що це робиться лише для того, щоб не дати людям можливості повернутись на підконтрольну Україні територію. Незважаючи на те, що саме цього хочуть жителі українського міста», – заявляють у міськраді Маріуполя.

«Ми не хочемо в росію, – кажуть маріупольці. – Відпустіть мирних мешканців!!!»

Весь світ вимагає від війська російської федерації припинити стріляти та дати можливість мирним людям евакуюватися, відкривши справжній гуманітарний коридор.

В ХХІ столітті в центрі цивілізованої Європи кояться військові злочини, злочини проти людяності. Це не може відбуватися безкарно.

Ми закликаємо міжнародну спільноту об’єднати зусилля навколо захисту України та ЗУПИНИТИ ГЕНОЦИД!

Нагадаємо, вдень 16 березня в Маріуполі російські окупанти скинули бомбу на драматичний театр. У театрі переховувалося майже тисяча цивільних маріупольців. Багато місцевих жителів ховалися в ньому з маленькими дітьми.

Маріуполь, поховання біля житлових будинків

В Маріуполі російські війська знищили будівлю Художнього музею імені Архипа Куїнджі, де зберігалися оригінали картин всесвітньо відомих майстрів.

Кожного дня в Маріуполі гине від 100 до 120 цивільних осіб, заявив заступник міського голови Маріуполя Сергій Орлов.

Остання офіційна інформація про загальну кількість загиблих з’являлася тиждень тому. Тоді кількість втрат серед цивільних становила 2358 осіб з уточненням, що справжня цифра набагато вища.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: