Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 8 червня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 8 червня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


 

Спалена бібліотека у Новобаварському районі, 8 червня, фото: В’ячеслав Мавричев, Суспільне

Вранці обстріляно з РСЗО та мінометів с. Печеніги. Один цивільний загинув, одного поранено. Пошкоджено житлові будинки, водопровід, лінії електромереж (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=5142602702482064&id=100001971559445https://t.me/vgorode_kharkiv/53843).

Один чоловік отримав поранення внаслідок ранкового обстрілу с. Коробочкіно Чугуївського району.Опівдні в селі сталося займання житлового будинку (https://t.me/kharkivoda/5223 https://t.me/vgorode_kharkiv/53920).

У с. Елітне отримав поранення тракторист, який підірвався в полі на російській міні (https://t.me/kharkivoda/5246https://kh.vgorode.ua/ukr/news/sobytyia/pid-kharkovom-traktorist-pidirvavsja-na-mini).

Ворог обстрілював с. Циркуни, Малоданилівську ОТГ, Золочів, Барвінкове, Балаклію та Первомайський. Пошкоджені будинки, господарчі споруди, склади та гаражі – 5 людей отримали поранення (https://t.me/kharkivoda/5246).

Також внаслідок ранкового російського обстрілу Харкова, за попередніми даними поранення отримали двоє людей на Салтівці (https://suspilne.media/247907-harkiv-pid-obstrilom-rf-poraneni-dvoe-ludej-na-saltivci/https://t.me/kharkivoda/5223).

Наслідки обстрілу Салтівки, 8 червня, фото: Суспільне

Унаслідок ворожого обстрілу близько 23:00 пожежі стались у будівлях кафе, продовольчого магазину та шкільній бібліотеці у Новобаварському районі Харкова. Троє людей загинули, п’ятеро зазнали поранень (https://suspilne.media/248217-rosiani-obstrilali-kafe-magazin-ta-skilnu-biblioteku-u-harkovi-dvoe-ludej-zaginuli-cetvero-poraneni/https://t.me/kharkiv_1654/39415https://suspilne.media/248239-rosijska-raketa-zrujnuvala-skilnu-biblioteku-restoran-ta-kafe-u-harkovi-foto/https://t.me/vgorode_kharkiv/53896https://t.me/vgorode_kharkiv/53898https://t.me/vgorode_kharkiv/53900https://t.me/vgorode_kharkiv/53922https://kh.vgorode.ua/ukr/news/sobytyia/a1209157-u-kharkovi-z-pid-zavaliv-restoranu-zrujnovanoho-rosijanami-distali-shche-odne-tilohttps://t.me/vgorode_kharkiv/53950https://www.youtube.com/watch?v=AhrpIlhqk-w).

Пожежа після обстрілів у Новобаварському районі, 8 червня, фото: ДСНС

У результаті нічного артилерійського обстрілу села Одноробівка пошкоджено місцевий будинок культури та їдальні сільгосппідприємства. В приміщеннях зруйновано дахи та двері, вилетіли вікна (https://kh.vgorode.ua/ukr/news/kommunalka/a1209145-pid-kharkovom-rosijskij-snarjad-vluchiv-u-elektropidstantsiju-dva-starostinskikh-okruhi-bez-svitla).

Внаслідок влучання російського снаряда в електропідстанцію без напруги лишились два старостинських округи на Золочівщині (https://suspilne.media/248253-rosijskij-snarad-vluciv-v-elektropidstanciu-u-zolocivskij-gromadi-na-harkivsini/).

У с. Родичі відбувся обстріл касетними снарядами. Один приватний будинок згорів (https://www.youtube.com/watch?v=U_t3VZN7juM).


Резюме дня (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Загиблих цивільних – 4 особи, поранених – 15.

Пошкоджених цивільних об’єктів – 18 (9 житлових будинків).

За добу рятувальники ДСНС здійснили 16 оперативних виїздів,на ліквідацію пожеж, спричинених обстрілами:  Новобаварському (2) районі Харкова, а також Чугуївському (8), Ізюмському (2), Богодухівському (2) та Харківському (2) районах області. В результаті цих пожеж постраждали житлові будинки, господарчі споруди, майстерня, сінник, складські будівлі, гаражі та автомобілі, будівля кафе, магазин, шкільна бібліотека, а також хвойні ліси (https://www.facebook.com/MNSKHARKIV/posts/391353596367473).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: