Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 7 червня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини), імовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області.  Сьогодні ми публікуємо опис подій за 7 червня. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


Зруйнований супермаркет “Восторг” в Індустріальному районі міста Харкова, 7 червня, фото: В’ячеслав Мавричев, Суспільне

У ніч близько 3:00 окупаційні війська обстріляли Київський район Харкова. Унаслідок обстрілу в приватному будинку сталася пожежа площею близько 200 кв. м. Під час пожежі рятувальники дістали з-під завалів будинку 52-річного чоловіка, 70-річна жінка отримала поранення (https://suspilne.media/247403-7-cervna-okupanti-obstrilali-harkiv-ta-cirkunivsku-gromadu-stalisa-dvi-pozezi-dsns/).

О 5:22 російські військові обстріляли Циркунівську громаду, унаслідок чого загорівся приватний будинок на площі 130 кв. м. (https://suspilne.media/247403-7-cervna-okupanti-obstrilali-harkiv-ta-cirkunivsku-gromadu-stalisa-dvi-pozezi-dsns/).

Удень російські війська обстріляли харківську місцину Олексіївку. Одна людина загинула, три поранено, пошкоджено понад 10 будинків (https://suspilne.media/247710-rosijska-armia-obstrilala-harkiv-vveceri-7-cervna-e-zagiblij-ta-poraneni/).

07 червня 2022 року Харкові загинув 56-річний чоловік на вулиці Котельниківській, у Черкаській Лозовій – двоє чоловіків 54 та 47 років (https://suspilne.media/247710-rosijska-armia-obstrilala-harkiv-vveceri-7-cervna-e-zagiblij-ta-poraneni/).

Пожежа після обстрілів у Київському районі Харкова, 7 червня, фото: ДСНС

Увечері внаслідок російських обстрілів Малоданилівської громади на Харківщині спалахнули пожежі у двох приватних будинках: рятувальники гасили їх під повторними обстрілами окупантів (https://suspilne.media/247759-ratuvalniki-pid-obstrilami-gasili-pozezu-u-malodanilivskij-otg-pisla-ataki-rf/).

Близько 23:00 в супермаркет «Восторг» біля станції метро «Індустріальна» в Харкові влучила російська ракета. Імовірно, це був «Іскандер» із Бєлгорода. Ракета влучила у вхід до супермаркету. Унаслідок цього обвалився фасад і перекриття двох поверхів (https://suspilne.media/247820-rosijska-raketa-zrujnuvala-supermarket-u-harkovi-foto/).

У Чугуївському районі Харківської області внаслідок російських обстрілів двоє людей загинули, троє дістали поранення, окупанти обстріляли село Коробочкине. Від влучання снарядів сталися пожежі в приватних будинках: одна людина загинула, одна дістала поранення. У Печенігах від обстрілу одна людина загинула, двоє поранено. Крім того, під удар російської армії потрапило село Леб’яже. Там загорілося приватне домоволодіння (https://suspilne.media/247881-armia-rf-obstrilala-cuguivskij-rajon-harkivsini-dvoe-ludej-zaginuli-troe-poraneni/).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Загинуло цивільних – 8 осіб.

Поранено цивільних – 11 осіб.

Пошкоджених об’єктів – 19 одиниць.

Загалом за добу рятувальники здійснили 27 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж – 11, у т. ч. пожеж, спричинених обстрілами – 7, пожеж з інших причин – 4, 2 – для проведення аварійно-рятувальних робіт, 2 рази на допомогу комунальним службам, 1 виїзд для надання допомоги населенню, 1 – на чергування, 10 – інші виїзди.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились у Холодногірському (1) районі Харкова, а також Чугуївському (4) і Харківському (2) районах області. У Харкові постраждав виробничий об’єкт, у решті випадків виключно приватні домоволодіння.

Серед інших виїздів, 4 рази рятувальники виїздили в місця влучання ворожих боєприпасів, проте пожеж там виявлено не було. У цих випадках сталось часткове руйнування конструкцій приватних будинків, гаражних боксів, постраждали 2 людини (Шевченківській район Харкова), а також постраждав фасад торговельного об’єкта в Індустріальному районі.

Аварійно-рятувальні роботи проводились на 2-х зруйнованих об’єктах.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано 16 ворожих боєприпасів (https://www.facebook.com/MNSKHARKIV/posts/390651023104397).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: