Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 5 травня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини), імовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми продовжуємо публікувати наступний опис подій за 05 травня. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


Наслідки обстрілу торговельного центру на Олексіївці, 5 травня 2022 року, фото: Національна поліція

Уранці російські війська обстріляли харківську місцину Олексіївка. Пошкодження зазнали три гаражі та автівки, що перебували в них (https://suspilne.media/236108-u-harkovi-ta-peredmisti-spalahnuli-pozezi-pisla-rosijskih-obstriliv/).

Згорілі гаражі на Олексіївці, 5 травня 2022 року, фото: ДСНС

У першій половині дня, приблизно об 11:05, збройні сили загарбника обстріляли селище Мала Данилівка. Пошкоджено два приватних будинки (https://suspilne.media/236108-u-harkovi-ta-peredmisti-spalahnuli-pozezi-pisla-rosijskih-obstriliv/).

5 травня 2022 року російські війська також обстріляли «Фельдман Екопарк», у результаті чого загинула одна особа та двоє отримали поранення (https://suspilne.media/236134-15-ricnij-hlopec-zaginuv-pid-cas-evakuacii-tvarin-ekoparku-dvoe-ludej-poraneni/).

Об 11:50 внаслідок чергових російських обстрілів сталося декілька пожеж у гаражних кооперативах і житловій двоповерхівці на Салтівці Московського району міста Харкова. Безпосередньо горіли 27 гаражів і 3 автівки в одному кооперативі, а також 8 гаражів та 3 автівки в іншому. Крім того, горіла квартира на 5-му поверсі житлового п’ятиповерхового будинку (https://t.me/DSNS_Kharkiv/1942).

Наслідки обстрілу Салтівки, 5 травня 2022 року, фото: ДСНС

У Золочівській селищний громаді, а саме в селі Макарове, російський військовий вбив 68-річного жителя села. Село Макарове тимчасово окуповане й розташоване поблизу захопленої Козачої Лопані (https://suspilne.media/236314-rosijskij-snajper-zastreliv-zitela-sela-makarove-na-zolocivsini-golova-gromadi/).

Одна людина загинула внаслідок ракетного обстрілу Лозівської громади (https://t.me/suspilnekharkiv/12244).

5 травня 2022 року російські війська обстріляли торгівельний центр «Епіцентр», який розташований на Олексіївці, у результаті чого пошкоджено скляний фасад будівлі та пробито дах (https://t.me/typical_alekseevkakh/6968).

У другій половині дня внаслідок чергових російських обстрілів зруйновано приватний житловий будинок у харківській місцині Велика Данилівка (https://t.me/c/1006836030/40239).

Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Загинуло цивільних – 3 осіб,

Пошкоджених об’єктів – 10 одиниць.

Загалом за добу рятувальники здійснили 37 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж – 29.

Підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 13 виїздів на гасіння пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Так, рятувальники виїздили на гасіння пожеж багатоповерхових і приватних будинків, господарчих будівель, гаражів тощо. Пожежі сталися в Київському (6), Московському (4) та Шевченківському (1) районах Харкова, а також Харківському (1) та Богодухівському (1) районах області.

Найбільша із цих пожеж сталася об 11:50 у гаражному кооперативі на Салтівці Московського району міста Харкова, де горіли 27 гаражів та 3 автівки на площі понад 800 кв. м. (https://www.facebook.com/MNSKHARKIV/posts/368463435323156).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: