Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 30 квітня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини), імовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 30 квітня. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


 

Наслідки обстрілу Золочівської громади, 30 квітня, фото: Віктор Коваленко

Уночі 30 квітня близько 01:00 збройні сили загарбника обстріляли село Калинове Золочівської громади Богодухівського району. Прямим попаданням повністю зруйнований будинок Олексія Саламахи (заслужений працівник освіти). Також зруйновані сусідні житлові будинки (https://suspilne.media/235142-dvoe-ziteliv-barvinkovogo-poraneni-vnaslidok-artobstrilu-rosijskih-vijsk/).

Уночі 30 квітня приблизно о 3:00 російські війська вчергове обстріляли житлові квартали, лікарні та промислову зону Немишлянського району міста Харкова. У результаті ворожої атаки горіли квартири у двох дев’ятиповерхових житлових будинках. В одній із квартир травмовано чоловіка. Крім того, зазнала пошкоджень будівля одного з медичних закладів Харкова, а саме Міський перинатальний центр Харківської міської ради. У результаті обстрілу частково зруйновані бетонні конструкції та віконні рами технічного поверху лікарні, а також сталася пожежа на п’ятому поверсі (https://t.me/dsns_telegram/6464, https://suspilne.media/234348-rosijska-armia-obstrilala-likarnu-u-nemislanskomu-rajoni-harkova/).

 

Пошкоджений ворожим обстрілом Міський перинатальний центр, 30 квітня, фото: ДСНС

Удень 30 квітня внаслідок обстрілу російськими військами Харкова, загинула одна дитина (https://www.facebook.com/100002276907245/posts/5073018652783981/?app=fbl).

30 квітня в результаті прямого потрапляння російського снаряду на територію складу автохімічної компанії сталася пожежа, яка охопила шість тисяч квадратних метрів. Люди не постраждали. Підприємство повністю знищено (https://www.youtube.com/watch?v=W2trqo9VbwI).

30 березня в місті Ізюм у результаті обстрілів була пошкоджена та впала телерадіовежа. Зв’язок у даній місцевості відсутній (https://t.me/hueviykharkov/57544).

По обіді 30 квітня 2022 року російські війська обстріляли виробничі приміщення у Чугуєві (https://t.me/c/1006836030/39368).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Загинало цивільних – 1 особа.

Поранених цивільних – 1 особа.

Пошкоджених об’єктів – 11 (1 лікарня, 1 телевежа, 2 промислові майданчики).

Загалом за добу рятувальники здійснили 19 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж – 16, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами – 15 пожеж, що сталися з інших причин – 1; також 3 рази – на допомогу населенню та для проведення аварійно-рятувальних робіт. Так, рятувальники виїздили на гасіння пожеж багатоповерхових і приватних будинків, гаражів та господарчих будівель, а також складських й ангарних приміщеннях. Пожежі сталися: у Немишлянському (9) районі Харкова, а також Харківському (2), Ізюмському (3) та Чугуївському (1) районах області (https://www.facebook.com/MNSKHARKIV/posts/364883209014512).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: