Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 14 червня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 14 червня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


 

Золочів обстріляли снарядами на парашутах, 14 червня, фото: Віктор Коваленко

Близько 4:30, за інформацією Суспільного, російські окупанти обстріляли Золочів Харківської області снарядами на парашутах. Загиблих або поранених серед населення немає. Про це Суспільному повідомив голова Золочівської громади Віктор Коваленко. Пошкоджені чотири будинки (https://suspilne.media/249980-rosia-skinula-na-zolociv-harkivskoi-oblasti-snaradi-na-parasutah/, https://t.me/suspilnekharkiv/13859).

Інформацію про обстріл Золочева снарядами на парашутах підтвердили в Харківській обласній прокуратурі. Внаслідок обстрілу пошкоджено низку житлових будинків. Досудове розслідування проводять слідчі Управління СБУ в Харківській області (https://t.me/c/1486276212/4475).

Наслідки обстрілу Золочева, 14 червня, фото: Віктор Коваленко

За інформацією Суспільного із посиланням на повідомлення Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області, вранці внаслідок обстрілу села Коробочкине у Чугуївському районі Харківської області згоріли дві господарчі споруди та гараж на приватному подвір’ї. Вогонь охопив близько 300 кв. м.Рятувальники з Чугуєва загасили пожежу за дві години і запобігли поширенню вогню на житловий будинок. За попередніми даними, ніхто не постраждав (https://suspilne.media/250124-rosijski-okupanti-vcergove-obstrilali-selo-korobockine-na-harkivsini-gorili-budinki/, https://t.me/suspilnekharkiv/13870, https://t.me/DSNS_Kharkiv/2160, https://t.me/kharkivlife/41224).

Коробочкине Чугуївського району, 14 червня, фото: ДСНС

За інформацією Харківської обласної прокуратури, близько 11 години військові країни-агресора обстріляли селище міського типу Малинівка Чугуївського району. Внаслідок обстрілу отримали поранення 36-річний і 72-річний чоловіки та 83-річна жінка. Також пошкоджено низку житлових будинків. Досудове розслідування здійснюється СВ Управління СБУ в Харківській області (https://t.me/c/1486276212/4474, https://suspilne.media/250183-armia-rf-vdarila-po-malinivci-na-harkivsini-poraneni-troe-ludej/).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

За інформацією Голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, за добу обстрілів м. Харків не зафіксовано, в той же час російські окупанти продовжили обстрілювати населені пункти Харківської області (https://t.me/synegubov/3437). Загалом по області за добу поранення отримали 7 мирних мешканців: Чугуївський район – 4 особи, Ізюмський – 1 особа, Харківський район – 2 особи (https://t.me/synegubov/3437).

Також у Харківському районі через обстріли сталася лісова пожежа. У селах Чугуївського району внаслідок влучання боєприпасів пошкоджені будинки та господарські будівлі, гаражі. У Богодухівському районі вночі окупанти обстріляли Золочівську громаду. Пошкоджено адміністративну будівлю одного із підприємств, сталася пожежа. В Ізюмському районі через обстріли також пошкоджене підприємство, сталася пожежа (https://t.me/synegubov/3437).

За інформацією Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області, загалом за добу рятувальники здійснили 28 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж – 17, у т.ч. пожеж, спричинених обстрілами – 8, пожеж з інших причин – 9, також 5 – для надання допомоги населенню, 1 – проведення аварійно-рятувальних робіт, 2 – на чергування, 3 – інші виїзди (https://t.me/DSNS_Kharkiv/2160).

Згідно з повідомленням Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області, найбільша кількість пожеж, спричинених ворожими обстрілами, трапилась у Чугуївському районі області. Там в різний час доби виникло 6 таких пожеж. По 1 подібному загорянню виникло в Ізюмському та Богодухівському районах. В результаті цих пожеж постраждали житлові будинки, господарчі споруди, складська будівля, 2 мотоцикли (https://t.me/DSNS_Kharkiv/2160).

Протягом доби піротехнічними підрозділами ДСНС ліквідовано 20 ворожих боєприпасів (https://t.me/DSNS_Kharkiv/2160).

За інформацією міського голови міста Дергачі Харківської області ВячеславаЗадоренка, за добу ворожі сили продовжили бомбити зі ствольної артилерії Дергачі, Слатине, Руську Лозову, Нове, обстрілювали з танків та мінометів Прудянку, Цупівку, Дементіївку. Внаслідок обстрілів зруйновано декілька приватних і багатоквартирних будинків, пошкоджено об’єкти інфрастуктури. Інформацію про загиблих або поранених не отримували. (https://t.me/der_rada/1554).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: