Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 1 червня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини), імовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 1 червня. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


 

Наслідки обстрілу Золочева, 1 червня, фото: Віктор Коваленко

У ніч  проти 1 червня росіяни близько півтори години обстрілювали Барвінківську громаду Ізюмського району. В результаті цих обстрілів в основному пошкоджені приватні будинки (https://suspilne.media/245591-ziteli-barvinkivskoi-gromadi-povertautsa-dodomu-popri-sodenni-obstrili-miskij-golova/).

Удень російські війська обстріляли село Руську Лозову Дергачівської громади без наслідків (https://t.me/c/1578682544/9164).

Того ж дня збройні сили росії обстріли передмісття Чугуєва (https://t.me/c/1578682544/9172).

Удень російські війська обстріляли Центр первинної медичної допомоги в селищі Золочів Богодухівського району. У будівлі, де перебували чергові медики, повибивало вікна та пошкодило двері. Травмованих внаслідок обстрілів немає. Артилерійським снарядом була знищена будівля місцевого кафе, а також пошкоджені місцевий центр зайнятості та три приватних будинки (https://t.me/c/1006836030/43814).

Увечері 01 червня 2022 року російські війська обстріляли прикордонне село Уди Золочівської громади. Знищено два будинки, автомобіль, трактор та інша техніка. Пошкоджено будинки. Жертв немає (https://traktorist.ua/news/na-harkivshchini-rashisti-znishchili-traktor-ta-inshu-tehniku).

Внаслідок обстрілу приватного сектору в селі Клугіно-Башкирівка Чугуївського району, російський снаряд влучив у житловий будинок. В результаті обстрілу постраждали двоє чоловіків: 1947 року народження, який був госпіталізований до Чугуївської районної лікарні та 1958 року народження, від госпіталізації відмовився. Внаслідок обстрілів села Коробочкіно Чугуївського району поранень зазнали ще двоє цивільних.

Одна людина була поранена в селі Циркуни.


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Загинуло цивільних – 0.

Поранення цивільних – 5.

Пошкоджених об’єктів – 13 (медичний заклад, автівки)

За добу харківські рятувальники мали 19 виїзд, у тому числі чотири — на гасіння пожеж, що виникали внаслідок російських обстрілів. Такі пожежі виникли у Богодухівському та Чугуївському районах області, а також у Київському та Слобідському районі Харкова. Горіли приватні будинки, господарчі споруди, школа та виробнича будівля. Піротехніки ліквідували 38 російських боєприпасів (https://www.facebook.com/MNSKHARKIV/posts/386670423502457).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: