Публікація

Хронологія подій у Донецьку та Донецькій області під час російсько-української війни. 22 червня 2022 року

Українська Гельсінська спілка з прав людини веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Україні у Донецькій області. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.

 

22  червня 2022 року

За період із 22 червня по 23 червня 2022 року війська російської федерації обстріляли 14 населених пунктів: Торецьк, Слов’янськ, Бахмут, Часів Яр, Авдіївку, Курахове, Іллінівку, Бересток, Очеретине, Георгіївку, Щербинівку, Іванівку, Пришиб, Зайцеве. Обстріли велися ракетами ЗРС «С-300», реактивними системами «Смерч», «Град», «Ураган», артилерією, танками.

Зруйновано та пошкоджено 25 цивільних об’єктів: 18 житлових будинків, із них два багатоквартирні, сільськогосподарський склад, комунальне підприємство, станція мобільного оператора тощо.
http://tinyurl.com/yj3ux9kj

ЗС рф убили 4 цивільних осіб: 2 у Пречистівці, 1 у Красногорівці та 1 у Залізному, ще 5 людей дістали поранення. Неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

http://tinyurl.com/2uxjp52r

Російські війська обстріляли Комишівський психоневрологічний інтернат: пошкоджено приміщення медичного закладу.
http://tinyurl.com/bdh8es76, https://www.youtube.com/watch?v=B0h8RX3v494

Уночі місто Авдіївка обстріляли російські війська. Внаслідок обстрілу пошкоджено  приміщення Авдіївського професійно-технічного училища.

https://t.me/c/1756716434/1205

Російські військові обстріляли Часів Яр з важкої артилерії. Внаслідок обстрілів пошкоджено приватні будинки, 1 цивільна особа загинула.
http://tinyurl.com/2ekbvpmz

Із боку тимчасово окупованої Горлівки ЗС рф здійснили артилерійський обстріл Торецька та прилеглих до нього селища Нью-Йорк, с. Щербинівка, с. Курдюмівка і м. Залізне. Внаслідок обстрілів пошкоджено житлові будинки, будівлі медичних установ, будинок культури, господарські приміщення, магазини.

Один  мешканець селища Щербинівка зазнав поранення, одна особа у Залізному загинула.

https://bit.ly/3QOmlz2, https://bit.ly/3yi7Cp3, https://bit.ly/3QM7ZPF

Соледар, с. Первомайське, с. Опитне та смт Райгородок було обстріляно з РСЗВ «ГРАД» та артилерії. Внаслідок обстрілів ЗС рф ущент зруйновано будинки, гаражі та автомобілі.
https://bit.ly/3QOmlz2

Війська російської федерації обстріляли житлові райони Бахмута, внаслідок чого  пошкоджено приватні будинки та господарчі угіддя.
https://t.me/ua_donbas/5818

 

Підсумок дня*:

Убито цивільних осіб – 4

Поранено цивільних осіб – 5

Пошкоджено об’єктів – 25

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви маєте інформацію про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму для засвідчення воєнних злочинів – обґрунтованість і якість доказів потрібні для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності в Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • убивство, поранення:
  • цивільних осіб
  • медичного персоналу
  • волонтерів
  • пошкодження чи знищення об’єктів (авто, будівлі):
  • цивільної інфраструктури
  • медичної інфраструктури
  • культурних, навчальних об’єктів
  • інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо)
  • побиття, зґвалтування, умисне завдання каліцтва
  • утримання в заручниках
  • пересування ворожої техніки та її застосування в населених пунктах / використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях
  • артобстріл, авіаобстріл
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів зі стрілецької зброї
  • привласнення майна цивільних осіб
  • інше.

 

Будемо вдячні за оригінальні фото й відеодокази воєнних злочинів (без оброблення та не із соцмереж), із яких можна отримати метадані

*Інформація, відображена в категорії «Підсумок дня», відповідає даним, зібраним на момент публікації, та потребує доповнення й уточнення

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: