Публікація

Хронологія подій у Донецьку та Донецькій області під час російсько-української війни. 19-21 серпня 2022 року

Українська Гельсінська спілка з прав людини веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Україні у Донецькій області. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.

 

19 серпня 2022 року 

За період з 19 серпня по 20 серпня 2022 війська російської федерації обстріляли 11 населених пунктів.Ворог вів вогонь по  містах : Бахмут, Авдіївка, Торецьк, Костянтинівка, смт Велика Новосілка, Південне, селах Дачне, Парасковіївка, Карлівка, Орлівка, Галицинівка.

Окупанти завдали авіаудари некерованими ракетами, били із ЗРК «С-300», РСЗВ «Ураган»  артилерії.

Знищено та пошкоджено 18 цивільних об’єктів – 10 будинків, ігровий майданчик, гуртожиток, коксохімічний завод, комунальне підприємство, складські приміщення, автомобілі.

https://cutt.ly/zXO31B7

росіяни вбили 7 мирних жителів Донеччини: 4 в Бахмуті, 1 у Дружбі, 1 у Костянтинівці та 1 у Північному. Ще 13 людей отримали поранення( Бахмут-3 особи, Костянтинівка- 1 особа, Велика Новосілка-5 осіб, Сіверськ-3 особи ,Іванівка-1 особа)

https://cutt.ly/mXO36r7

05:00. Російські війська здійснили авіаудар по Торецьку: повністю знищено ще одну школу.

https://cutt.ly/VXQayGM

Вранці. Удар по Краматорську. Постраждали два корпуси ДДМА, зруйновано спортивну залу Технологічного коледжу. Близько десяти навколишніх багатоповерхівок залишилися без вікон.

https://www.facebook.com/alexander.vasilyevich.goncharenko/posts/pfbid0xgTBbV9GwkksG9px6Hap14NmStmA5KkPqE8ijBCNdy7ah5kYLCUmj3rFRvimSNJvl

09:00. Окупанти вкотре вдарили по Бахмуту. Один зі снарядів влучив у подвір’я приватного будинку, де жили літні чоловік і жінка. Подружжя загинуло.

https://cutt.ly/zXEyPMh

https://cutt.ly/PXEtFJH

Російські загарбники знов обстріляли центр Бахмута. Під вогнем опинилася база будівельних матеріалів та одна з центральних вулиць. 

https://cutt.ly/cXTVUg6

Вночі. Обстріл Миколаївки . Пошкоджено колишнє Вище професійне училище по вул. Миру.

https://t.me/nikolaevka_city/49002

Під обстріл потрапила Костянтинівка. В деяких районах у багатоповерхівках повилітали вікна.

https://t.me/tipkonst/2754

 

Підсумок дня*:

Загиблих – 7

Поранених – 13

Зруйнованих будинків – 3

Пошкоджених будинків – 7

 

20 серпня 2022 року 

За період з 20 серпня по 21 серпня 2022 війська російської федерації обстріляли 8 населених пунктів. Росіяни вдарили по   містах:  Авдіївка, Бахмут, Торецьк, селах Времівка, Георгіївка,  Карлівка, Новопокровське, Парасковіївка.

Ворог застосував  РСЗВ «Град»  артилерію, міномети.

Знищено та пошкоджено 12 цивільних об’єктів – 6 житлових будинків, цехи коксохімічного заводу, склад, лінії електропередач.

https://cutt.ly/yXO8NRD

росіяни вбили 4 мирних жителів Донеччини: 2 в Георгіївці, 1 в Авдіївці та 1 у Парасковіївці. Ще 2 людини отримали поранення( Бахмут-1 особа, Времівка- 1 особа)

https://cutt.ly/6XO4wXT

22:26. Загарбники вдруге за два дні вгатили по складському приміщенню однієї з місцевих фірм неподалік від центра Бахмута.В будівлі виникла пожежа. Одна людина дістала поранення

https://cutt.ly/zXTV6uA

https://cutt.ly/9XTBnPO

 

Підсумок дня*:

Загиблих – 4

Поранених – 2

Зруйнованих будинків – 3

Пошкоджених будинків – 3

 

21 серпня 2022 року

За період з 21 серпня по 22 серпня 2022 війська російської федерації обстріляли 10 населених пунктів. Постраждали міста  Авдіївка, Торецьк, Костянтинівка, Часів Яр, смт Цукурине, Північне, села Рай-Олександрівка,  Костянтинівка, Маркове, Пришиб.

Російські війська вдарили по мирному населенню з авіації, ракетних комплексів «Іскандер-К», ЗРК «С-300», реактивних систем залпового вогню «Смерч», «Град», артилерії.

Було  знищено та пошкоджено  31 цивільний об’єкт, серед них  – 23 житлових будинки.

https://cutt.ly/NXDJKfA

Росіяни вбили 2 мирних жителів Донеччини: у Георгіївці та Костянтинівці.

https://cutt.ly/sXDJz6U

Близько 6:55. російські війська обстріляли смт Цукурине. Внаслідок відбулось руйнування будівлі школи, пожежа відбувається всередині навчального класу на третьому поверсі будівлі школи.Також були пошкоджені 16 приватних будинків.

https://kapri.dn.ua/2022/08/21/obstriljali-shkolu-v-cukurinomu/

https://www.youtube.com/watch?v=bNevhDG9yfw&t=30s

19:14. Виникла пожежа, яка сталася внаслідок обстрілу смт Північне Торецької ТГ  Бахмутського району. В результаті обстрілу горіли перекриття будівлі палацу культури шахти “Північна”.

https://cutt.ly/5XDXrZy

 

Підсумок дня*:

Загиблих – 2

Зруйнованих будинків -8

Пошкоджених будинків -15

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви маєте інформацію про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму для засвідчення воєнних злочинів – обґрунтованість і якість доказів потрібні для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності в Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • убивство, поранення:
  • цивільних осіб
  • медичного персоналу
  • волонтерів
  • пошкодження чи знищення:
  • об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі)
  • медичних об’єктів (автівки, будівлі)
  • культурних, навчальних об’єктів
  • об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо)
  • побиття, зґвалтування, умисне завдання каліцтва
  • утримання в заручниках
  • пересування ворожої техніки та її застосування в населених пунктах / використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях
  • артобстріл, авіаобстріл
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів зі стрілецької зброї
  • привласнення майна цивільних осіб
  • інше.

 

Будемо вдячні за оригінальні фото й відеодокази воєнних злочинів (без оброблення та не із соцмереж), із яких можна отримати метадані

*Інформація, відображена в категорії «Підсумок дня», відповідає даним, зібраним на момент публікації, та потребує доповнення й уточнення

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: