Публікація

Хронологія подій у Донецькій області під час російсько-української війни. 10-11 травня 2022 року

Українська Гельсінська спілка з прав людини веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Україні у Донецькій області. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.

 

10 травня 2022 року

За період з 10 травня по 11 травня 2022 року російські війська обстріляли 5 населених пунктів: Маріуполь,  Авдіївка, Сіверськ, Бахмут, Костянтинівка. Російські війська обстріляли мирне населення з авіації,  важкої артилерії, танків». Внаслідок обстрілів вбито 6 мирних жителів, ще 10  поранені. Руйнувань зазнали щонайменше 45 цивільних об’єктів – житлові будинки, технікум, релігійна споруда,  об’єкти життєзабезпечення. Серед цивільних об’єктів, зруйнованих ворожими обстрілами за минулу добу: обласна спеціальна школа-інтернат для дітей з особливими потребами (Гірське), центр сімейного дозвілля (Нью-Йорк), будинок культури (Врубівка)

https://bit.ly/3suGkIu

https://dn.npu.gov.ua/news/obstril/na-donechchini-za-dobu-rosiyani-obstrilyali-13-naselenix-punktiv-policziya-rozpochala-kriminalni-provadzhennya/

Внаслідок обстрілів російських військових 4 загиблих та 8 поранених у місті Костянтинівці.

https://www.facebook.com/pavlokyrylenko.donoda/posts/543394577343101

На світанку. Російські військові обстріляли місто Сіверськ Бахмутського району. Артилерійським пострілом знищено будівлю пожежної частини у Сіверську. Постраждалих серед вогнеборців немає.

https://bit.ly/3yxEXNo

Від осколків російських снарядів загинув 81-річний мешканець міста Мар’їнка. Пенсіонер був поранений біля свого дому. – https://kuma.city/articles/211401/81-richnij-pensioner-zaginuv-pid-chas-vorozhih-obstriliv-marinki

 

Підсумок дня*:

Загиблих – 7

Поранених – 10

Пошкоджених будинків – 45

 

11 травня 2022 року

За період з 11 травня по 12 травня 2022 року російські війська обстріляли 10 населених пунктів: Маріуполь,  Слов’янськ, Авдіївка, Бахмут, Соледар, Орлівка, Долина, Нью-Йорк, Новоселівка, село Красногорівка. Ворог обстрілював мирне населення з авіації, танків,  важкої артилерії, ракетами. Внаслідок обстрілів 1 загиблий і 1 поранений мирних жителів. Руйнувань зазнали 22 цивільних об’єкта.

https://dn.npu.gov.ua/news/obstril/na-donechchini-za-dobu-rosiyani-zrujnuvali-45-czivilnix-ob-jektiv-je-zagibli-ta-poraneni/

У Краматорському районі російські військові обстрілами пошкодили склад з аміачною селітрою.

https://novynarnia.com/2022/05/11/na-donechchyni-rosiyany/

Ранок. Російські військові завдали ракетних ударів по двох мікрорайонах міста Слов’янськ.

https://www.facebook.com/Vadymlyakh/videos/1041025793177877

https://slavinfo.dn.ua/novosti/novosti-slavyanska/slov-yansk-zaznav-raketnogo-obstrilu

Ситуація в громаді неспокійна, вкрай напружена та небезпечна. Всі населені пункти громади знаходяться в зоні обстрілів ворожої авіації та артилерії. За останні дні обстрілів зазнали  Святогірськ, Тетянівка, Сидорове, Богородичне, Пришиб, Адамівка, Долина, Микільське. Є пошкодження та руйнування житлової та освітньої інфраструктури, закладів культури, мережі електропостачання та інші.  Жертв немає, один чоловік поранений. У деяких населених пунктах громади відсутній мобільний зв’язок та інтернет. Через постійні обстріли в лісовому масиві, що навколо Святогірська, постійно спалахують  пожежі. Ліквідуються, як тільки виникає така можливість.

https://www.facebook.com/voba.bandura/posts/5056051304450668

Російській військові поранили двох цивільних осіб у Нью-Йорку та Новоселівці, що на Лиманщині.

https://censor.net/ua/news/3340705/dvoh_tsyvilnyh_poraneno_vnaslidok_obstrilu_donechchyny_ova

Близько 16:00. Російськими військовими обстріляно місто Бахмут  важкими ракетами. Значні пошкодження отримала будівля студентського гуртожитку Горлівського інституту іноземних мов. Від вибуху в сусідніх будинках, де мешкало цивільне населення, вибиті вікна.

https://bit.ly/39gHrVt

Російськими військовими обстріляно м. Торецька. Снаряди вкотре влучили у виробничі приміщення ПрАТ «Авдіївський коксохімічний завод», а саме – територію та будівлі фенольно-нафталінового виробництва. Від мінометного обстрілу отримали поранення 33-річні начальник зміни заводу та працівник підрозділу ДСНС.

https://bit.ly/3yvrCVC

 

Підсумок дня*:

Загиблих – 1

Поранених – 4

Пошкоджених будинків – 23

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.

* Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: