Публікація

Інтернет хочуть поділити на дві частини

„Інтернет слід розділити на дві частини: одна частина буде повністю контрольована та безпечна, а інша залишиться такою ж „дикою”, якою зараз є Всесвітня павутина” – каже Джон Карр, британський спеціаліст в сфері інформаційних технологій.

Джон Карр, ведучий спікер конференції „Інтернет-безпека”, що відбулася минулого року в Окленді (Нова Зеландія), передбачає, що в найближчим часом відбудеться відділення частини Інтернету. В ній будуть існувати тільки продавці та покупці, яким необхідна безпека платежів.

Коментуючи свій висновок, він також нагадує про збільшення присутності дитячої порнографії та іншого криміналу:

„Інтернет ніколи не був і не буде повністю безпечним і не тільки для дітей, але й для будь-якого користувача. Проте вже зараз є реальна можливість почати переводити Інтернет в більш безпечний режим. Ми повинні думати про майбутнє Інтернету зараз, щоби потім не було пізно.

Альтернативу теперішньому Інтернету я бачу в поділі його на декілька (дві можливо більше) частини. Одна з них буде знаходитися під повним контролем відповідних органів і буде абсолютно безпечна для проведення електронних трансакцій та документообігу. Ви будете точно знати, хто ваш співрозмовник чи контрагент.

Паралельно з безпекою Мережі буде існувати та Мережа, яка нам відома зараз – дика та вільна, але без будь-яких гарантій безпеки платежів, з квітучою дитячою порнографією та іншими злочинними проявами. „Респектабельні” люди туди лізти не будуть.

Зараз ще не пізно почати йти по цьому шляху. Проте час дуже швидко спливає.”

Промова Джона Карра була зустріта оплесками публіки, що зібралася на конференцію. Разом з тим, зі сторони захисників моралі надійшла критика. Захисникам не сподобалося те, що Джон залишив право на існування „дикому” Інтернету. Вони заявили, що такий шлях розвитку Мережі – сутність заохочення дитячої порнографії. Для ілюстрації були наведені результати досліджень, які показали, що кожний третій, хто підписувався на сайт з дитячою порнографією, займався розбещенням дітей в реальному житті.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: