Публікація

Екстрадицію Зелімхана Белхароєва до Росії призупинено

Генеральна прокуратура України видала наказ про призупинення екстрадиції Белхароєва до Росії згідно заборони Європейського суду з прав людини.

Керівник Адвокаційного Центру Української Гельсінської спілки з прав людини Борис Захаров повідомив, що про наказ Генпрокуратури стало відомо вчора, 15 листопада. Нагадаємо, що Європейський суд з прав людини заборонив видавати людей до іншої країни згідно рішення про термінові заходи відповідно до правила 39 Регламенту суду.

zapysaty
Зі сторінки Бориса Захарова у Фейсбуку

Минулого тижня УГСПЛ звернулась до Уряду і ГПУ, закликаючи задіяти усі необхідні механізми для недопущення ганебного нехтування рішення Європейського суду і терміново вжити заходів для зупинення екстрадиції Зелімхана Белхароєва. Заяву Спілки підписала низка правозахисників, громадських діячів та небайдужих громадян.

 

36037_a4f5yiymdika_w_300
Зелімхан Белхароєв

Спілка не має на меті висловитися щодо суті обвинувачень проти російського спортсмена, що стосуються його «участі у терористичній організації». Можна лише зауважити, що подібні звинувачення використовуються Російською Федерацією для політичного переслідування багатьох наших громадян у Криму.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: