Публікація

Експертна команда УГСПЛ взяла участь у Дебатному турнірі з антикорупції

Нечасто виникає відчуття, ніби ви зустрілися з інтелектуальною елітою нації. Але саме так можна назвати зустріч з представниками 8 вишів, які взяли участь у Дебатному турнірі з антикорупції серед команд юридичних клінік ВНЗ

4 грудня 2017 року ця подія, за підтримки Антикорупційної ініціативи Євросоюзу, об’єднала студентів Дніпра, Ірпеня, Києва, Кривого Рогу, Миколаєва, Тернополя, Харкова та Чернівців. Теми для обговорення були обрані досить складні – необхідність е-декларування діяльності НУО, необхідність створення антикорупційного суду, доцільність існування декількох антикорупційних інституцій в Україні. Частину виступів можна було сміливо рекомендувати для обов’язкового перегляду держслужбовцям та депутатам України як взірець професійної, європейсько орієнтованої позиції майбутніх юристів.

Андрій Галай, Олег Мартиненко та Сергій Мовчан
Андрій Галай, Олег Мартиненко та Сергій Мовчан

Представники Української Гельсінської спілки з прав людини, які взяли участь у проведенні та оцінюванні турніру, були приємно вражені рівнем позитивного сприйняття студентами прогресивних тенденцій, що наразі реалізуються в сфері боротьби із корупцією.

Андрій Галай, координатор проекту УГСПЛ «Місцевий індекс прав людини» та один з організаторів турніру: «Це ще один із заходів, де Гельсінська спілка взаємодіє з юридичним клінічним рухом. Наші дві спільноти переходять до регулярної співпраці, за якою має настати систематична і постійна. Для цього є всі умови, адже юридичні клініки відстоюють ті ж правові цінності».

Сергій Мовчан, аналітик Центру документування УГСПЛ: «Турнір показав, що в Україні підростає молоде покоління майбутніх прогресивних юристів – вихідців з юрклінічного руху, які вже зараз допомагають людям та в майбутньому будуть змінювати нашу країну лиш на краще. Також вразив той ентузіазм з яким представники команд обґрунтовували свої позиції під час дискусій зі своїми опонентами».

Аналітик УГСПЛ Сергій Мовчан
Аналітик УГСПЛ Сергій Мовчан

Олег Мартиненко, керівник аналітичного напрямку УГСПЛ: «Було несподівано приємно зустріти серед учасників турніру високий рівень розуміння не лише причин, але й шляхів протидії корупції, вільне володіння сучасною нормативною базою, знанням міжнародної судової та правозастосовчої практики».

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: