Публікація

Другий парламентський саміт Кримської платформи: українська делегація зустрілася з чеськими партнерами

У переддень Другого парламентського саміту Кримської платформи у Празі відбулася гала-вечеря за участі спікерки Палати депутатів Парламенту Чехії Маркети Пекарової Адамової, президента Чехії Петра Павла, Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та голови Сенату Парламенту Чехії Мілоша Вистрчіла. 

Участь у заході взяв і аналітик Української Гельсінської спілки з прав людини Владислав Мірошниченко.

Фото з зустрічі

Чеські партнери одноголосно підкреслювали, що вони продовжать підтримувати Україну для протистояння російській агресії так довго, як буде необхідно. Окрім цього, українська делегація мала можливість спілкуватися з представниками різних держав, які беруть участь у діяльності Кримської платформи.

Аналітик УГСПЛ Владислав Мірошниченко

«Враження від спілкування залишилися винятково позитивними. Представники понад 40 держав на постійній основі висловлювали  підтримку Україні та захоплювались стійкістю українського народу.  Для нас це є надзвичайно важливим, оскільки демонструє, що ми не залишимось на самоті в протистоянні російській агресії та можемо і надалі розраховувати на підтримку наших партнерів», — розповідає Владислав Мірошниченко.

Основна місія цієї ініціативи — акцентувати погляди глобальної громадськості на подіях у Криму, підтвердити міжнародну підтримку України та наголосити на міжнародній солідарності з Україною після анексії півострова Росією у 2014 році, яка суперечила принципам міжнародного права.

За даними організаторів, участь у саміті беруть високопоставлені представники парламентів понад 40 країн світу, а також міжнародних парламентських асамблей і організацій.


Підписуйтесь на сторінки УГСПЛ у соціальних мережах:

Facebook | Instagram | Telegram юридичний | Telegram з анонсами подій | Twitter | Youtube

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: