Публікація

Держдепартамент США в доповіді про права людини в Україні посилається на УГСПЛ

Зокрема в доповіді в розділі “Катування, інше жорстоке, нелюдське, принижуюче людську гідність поводження і покарання” йдеться про наступне: “Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ), асоціація громадських організацій з прав людини повідомила, що протягом року вона отримала 172 скарги на застосування катувань та жорстокого поводження. З них 90 скарг стосувалися тортур і насильства з боку міліції”.

Так само в доповідь увійшла справа харків’янина Якова Строгана, якого жорстоко катували в міліції.

Держдепартамент США зазначає, що 16 серпня, Яків Строган був арештований міліцією в Харкові через непорозуміння зі своїм сусідом. Він був затриманий протягом чотирьох днів, протягом яких, як він ствержує, його катували. Він звернувся до прокуратури, скликав прес-конференцію, взяв участь в громадських слуханнях з цього питання. Проте 9 грудня, Строган був викликаний в прокуратуру і знову заарештований. За словами Харківської правозахисної групи, Строган був доставлений до суду на наступний день з ознаками того, що він був побитий. Суддя ухвалив заключити Строгана під варту, де він залишається і зараз.

Харківська правозахисна група та дружина Строгана закликали до його негайного звільнення і розслідування  поводження з ним під час утримання під вартою.

Розділ доповіді Держдепартаменту США з прав людини – 2010 про Україну можна знайти тут: http://www.state.gov/g/drl/rls/hrrpt/2010/eur/154456.htm (англійською мовою)

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: