Публікація

Академічний форум з питань Криму 2022: підсумки конкурсу есеїв серед студентів

29 вересня відбувся другий раунд Академічного форуму з питань Криму 2022, організований студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, за підтримки Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, Української Гельсінської спілки з прав людини та USAID Україна «Права людини в дії».

Під час заходу студенти-переможці конкурсу есеїв взяли участь у презентації своїх робіт учасникам Форуму і поважному журі – представникам Постійного представництва Президента в АР Крим, секретаріату парламентського міжфракційного об’єднання «Кримська платформа», експертного та академічного середовища.

У конкурсі есеїв взяли участь представники 10 українських і закордонних університетів, а до оцінювання та обговорення усних виступів долучилися викладачі Гарвардського університету та університету Мічигану.

За підсумками дискусій переможцями конкурсу стали:

  • Шекурє Рамазанова (юридична панель);
  • Злата Табачна (економічна панель);
  • Дар’я Данік (культурна панель);
  • Ян Ерл-Ружицький (панель щодо подолання наслідків окупації).

Як і анонсувалося, переможці будуть запрошені відвідати Перший парламентський саміт Кримської платформи, що відбудеться наприкінці жовтня в столиці Хорватії – Загребі.

За підсумками двох раундів Форуму готується підсумковий документ, який об’єднає нестандартні рішення та ідеї, запропоновані його учасниками. Документ буде переданий для подальшого застосування представниками Постійного представництва Президента в АРК та міжфракційного об’єднання «Кримська платформа».

Найкращі есе будуть опубліковані у виданні Гарвардського університету TCUP Reports, а також на інших іноземних й українських ресурсах.

Ми переконані, що започаткований академічний вимір діяльності має великий потенціал для розвитку та залучення українських і закордонних науковців і студентів до наближення деокупації та реінтеграції Криму.

Статтю підготовлено за матеріалами Центру комунікацій КНУ.

 

У світі USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 3 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: