Публікація

Юристи покровської приймальні УГСПЛ задокументували факт чергового порушення прав людини так званим «ДНР»

Він стосується діяльності так званого «міністерства державної безпеки», яке є по суті терористичним угрупованням. Вони продовжують свою політику залякування, а суди так званої «ДНР» виносять реальні вирок людям. 

До мережі громадських приймалень УГСПЛ рік тому звернулася жінка, яка розповіла, що її чоловіка тримають незаконно тримають в ув’язненні. У так званій «ДНР» його неправдиво звинувачують у організації вбивства одного з ватажків сепаратистів та шпіонства на користь України. За псевдовироком він ув’язнений, чоловіка утримуватимуть у підвалах «МГБ ДНР» більше 10 років.

На момент ув’язнення дружина не мала жодної інформації про місце знаходження чоловіка, вона не знала про стан його здоров’я та умови, в яких він утримується. Юристи приймалень УГСПЛ вважає цей випадок прямим порушенням прав людини та низки міжнародних конвенцій.

Видумані обвинувачення, які через те, що частина території Донбасу знаходиться під контролем бойовиків, на жаль, майже неможливо оспорити. Та цей факт був задокументований і стане одним з доказів у ЄСПЛ у справах громадян України проти Російської Федерації, завдяки роботі Центру Документування УГСПЛ.

Також у зв’язку з ув’язненням чоловіка, жінка не могла перевезти дитину через лінію розмежування, тому вона звернулася до приймальні УГСПЛ у м.Покровськ. Зараз юристи з Покровська допомагають жінці з переоформленням документів через те що термін дії дозволу сплив на вивіз дитини з ОРДЛО. Адже, за правилами, необхідно пройти складну процедуру, аби без дозволу чоловіка, батька дитини, перетнути лінію розмежування без порушень.

УГСПЛ нагадує, що в її складі існує мережа безкоштовних громадських приймалень, до яких ВПО і інші жертви збройного конфлікту можуть звернутися за юридичною допомогою. Обрати найближчу приймальню можна тут: https://helsinki.org.ua/advice-centres/

Допомога людям, права яких порушені внаслідок збройного конфлікту та окупації Криму надається завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках програми «Права людини в дії», який виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

У світі, USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 3 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: