Публікація

Відтепер Міністру Внутрішніх справ будуть радити як захищати права людини?

Радник досліджуватиме ситуацію у даній сфері у декількох напрямках. Це дотримання прав людини працівниками органів внутрішніх справ при здійсненні правоохоронної діяльності, дотримання прав самих працівників ОВС, реалізація державної гендерної політики у правоохоронній сфері /запобігання торгівлі людьми, особливо жінками, попередження домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми тощо/ та сприяння утвердження принципів тендерної рівності у системі МВС.

“Ми виконуємо рішення Уряду щодо введення до штату кожного силового відомства посадовця, який вивчав би реальний стан речей у дотриманні прав людини і доповідав керівникові”, – зазначив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, міністр внутрішніх справ України Микола Білоконь.

Він також визнав, що у системі МВС “як у ніякому іншому відомстві ці проблеми, на превеликий жаль, існують і ми повинні над ними працювати”.

Сама радник міністра заявила, що вона, насамперед, проаналізує ситуацію, у якій досить часто лунають зауваження на адресу МВС щодо дотримання прав людини. “Йдеться не стільки про окремі випадки, скільки про тенденції, що створюють умови для порушення прав громадян”, – сказала Катерина Левченко. Для цього вона має намір “встановити контакти” з усіма підрозділами МВС, дослідити статистичні дані, ознайомитися з існуючими у цій сфері програмами. Катерина Левченко також обіцяє тісно співпрацювати з іншими відомствами, зокрема, з Уповноваженою Верховної Ради з прав людини Ніною Карпачовою, Міністерством у справах сім”ї, дітей та молоді, іншими.

Нинішній радник міністра розповіла, що дану проблематику досліджує у двох аспектах – науковому і практичному. Раніше вона працювала у неурядових організаціях, була ініціатором створення Міжнародного жіночого правозахисного центру, який займається питаннями торгівлі людьми, особливо жінок та дітей, захистом прав українських громадян за кордоном тощо. Своє завдання як радника міністра внутрішніх справ Катерина Левченко вбачає у тому, щоб “систематично аналізувати ситуацію і давати рекомендації щодо її зміни на краще”.

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: