Публікація

Табору чеченських біженців в Україні не буде

Міністерство закордонних справ України вважає, що ініціатива міністрів внутрішніх справ Австрії, Литви, Естонії та Латвії про відкриття на території України табору для чеченських біженців суперечить законодавсвту України – передає „Прима-ньюс”.

Як повідомили кореспонденту агенції МЗС України, декілька днів тому міністри на зустрічі у Відні висунули пропозицію, згідно з якою Україна за рахунок Євросоюзу організує табір для чеченських біженців. Раніше Німеччина та Італія пропонували створити такий табір на півночі Африки.

Українське МЗС вважає, що внутрішнє законодавство України забороняє розподіляти біженців за національними ознаками. Оскільки Чечня є суб’єктом Російської Федерації, то біженці з Чечні проходять за документами як „російські біженці”.

Зараз в Україні немає таборів для вимушенних переселенців. Тільки в Одесі діє пункт їх тимчасового утримання, який разрахований на 50 осіб. Особливого прибуття мешканців Чечні на українську територію не спостерігається. В минулому році 96 чеченців просили Держкомміграції України надати їм статус біженців, але отримали його лише шестеро.

В Україні чеченські біженці становлять 11 відсотків від загальної кількості вимушених переселенців, тому МЗС країни не бачить підстав для створення окремого „чеченського табора”.

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: