Публікація

Ківалов вважає, що Вища Рада юстиції має повноваження вносити зміни до законодавства

Комітет Верховної Ради з питань правосуддя направив звернення правозахисників про необхідність розробити та внести зміни до законодавства  до Вищої ради юстиції.

Нагадаємо, правозахисники звернулись до Комітету в звязку з зухвалим втручанням Генеральної прокуратури у діяльність суду.

Заступник Генерального прокурора України Михайло Іванович Гаврилюк, що є одночасно членом Вищої ради юстиції, звернувся до Вищої ради юстиції з пропозицією про звільнення з посади трьох суддів апеляційного суду міста Києва Мороза Ігоря Миколайовича, Лашевича Валерія Миколайовича та Бартащук Людмили Вікторівни. Українська Гельсінська спілка з прав людини стверджує, що представник Генеральної прокуратури хоче покарати суддів за дотримання ними Конституції України та Європейської конвенції про захист прав людини. 

Для того, аби в подальшому прокуратура не здійснювала втручання у діяльність судів, УГСПЛ звернулась до Комітету Верховної Ради з питань правосуддя з вимогою: «внести зміни до законодавства з метою заборонити вносити представникам прокуратури використовувати своє членство у Вищій раді юстиції для внесення пропозицій щодо звільнення суддів і приведення складу Вищої ради юстиції у відповідність до європейських стандартів забезпечення незалежності суддів».

Спілка отримала відповідь за підписом голови комітету Ківалова, де повідомляється, що звернення було направлено до Вищої ради юстиції «для його врахування під час розгляду Вищою радою юстиції згаданої вище пропозиції».

Цікаво, що Вища рада юстиції не має права вносити зміни до законодавства. Тому відповідь Комітету з питань правосуддя видається позбавленою логіки та сенсу.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: