Публікація

Хронологія подій в Одесі та Одеській області під час російсько-української війни: 27-31 травня 2022 року

27 – 29 травня 2022 року

Без епізодів.

 

30 травня 2022 року

 Вранці. З російських літаків Ту-22 з Чорного моря було випущено дві ракети Х-22, одну з яких знищило українське ППО, друга влучила в пошкоджену раніше залізничну колію біля мосту через Дністровський лиман в Білгород-Дністровському районі. Ударною хвилею пошкоджено лінії електропередач, близько 20 приватних будинків, багатоквартирний будинок неподалік, а також приватний пансіонат. Травмованих та загиблих немає (https://dumskaya.net/news/okkupanty-nanesli-dva-raketnyh-udara-po-odesskoy-164978/, https://izbirkom.org.ua/news/obshchestvo-19/2022/cherez-nichni-obstrili-na-odeshini-poshkodzheni-kilka-budinkiv/, https://suspilne.media/244566-namagalisa-pociliti-u-mist-cerez-dnistrovskij-liman-rosiani-zavdali-raketnogo-udaru-po-odesini/, https://suspilne.media/244870-vibiti-vikna-u-bagatopoverhivkah-naslidki-rankovogo-raketnogo-obstrilu-na-odesini-foto/, https://suspilne.media/245292-vse-zahodilo-hodunom-v-kvartiri-i-kosenata-zlakalisa-naslidki-raketnogo-udaru-po-odesini-30-travna/, https://t.me/odesskaya_oblasti/587, https://t.me/odesskaya_oblasti/593, https://t.me/odesskaya_oblasti/594, https://t.me/odesskaya_oblasti/600)

Опівдні. Після шторму, на узбережжя неподалік м. Одеси винесло російську морську якірну міну. Боєприпас знешкоджено фахівцями підривної команди ВМС ЗСУ, після вивезення здійснено контрольований підрив міни (https://izbirkom.org.ua/news/obshchestvo-19/2022/vnaslidok-shtormu-na-uzberezhzhya-odeshini-vineslo-morsku-yakirnu-minu/, https://t.me/xydessa/20344, https://t.me/dumskaya_net/38160)

 

Підсумок дня:*

Пошкоджених будинків – 22 (щонайменше)

 

31 травня 2022 року

Вдень. В результаті шторму зірвало дві російських морських міни, які припливли до узбережжя неподалік м. Одеси. Одну з мін віднесло хвилями до пологого піщаного берега, де її знешкодили, відвезли в безпечне місце і підірвали фахівці підривної команди ВМС. Іншу морську міну підірвали в морі, поки вона перебувала на безпечній відстані (https://izbirkom.org.ua/news/obshchestvo-19/2022/pislya-shtormu-do-uzberezhzhya-odeshini-prodovzhuyut-pidplivati-mini/, https://suspilne.media/245389-cerez-storm-u-cornomu-mori-z-akora-zirvalo-dvi-rosijski-mini-odnu-vidneslo-do-berega-odesini-insu-pidirvali-u-vodi/, https://t.me/xydessa/20389)

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.


*Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: