Публікація

Хронологія подій у Сумах та Сумській області під час російсько-української війни: 16-17 травня 2022 року

16 травня 2022 року

З 9:20 до 9:40. Зафіксовано 4 вибухи в бік населеного пункту Шалигине Сумської області, – повідомляє Оперативне командування “Північ”. Жертв немає (http://surl.li/bzpxv).

 

17 травня 2022 року

Близько 5:00. По Охтирці був ворожий ракетний удар. П’ять російських ракет прилетіли по мирним цивільним об’єктам та спричинили чимало руйнувань. Загорілися складські приміщення.

Ударною хвилею пошкодило вхідні двері до під’їзду двоповерхового будинку, люди були заблоковані всередині. Постраждало чимало приватних будинків. Удари загалом прийшлися по центральній частині міста і масиву “Дачний”. У храмі (судячи по фото – Храм Георгія Побідоносця (Юр’ївська церква – ред.) повибивало вікна. Постраждав і дитячий садок “Казка”.  Це той самий, який у перші дні війни бомбили російські військові, тоді тут загинули люди. Від сьогоднішнього удару по місту, щонайменше п’ятеро поранених людей (https://t.me/Zhyvytskyy/2161).

Відео від ДСНС щодо ліквідації наслідків ракетного удару по приватним будинкам: https://t.me/dsns_sumy/2458 .

Близько 8:45. Зафіксовано 5 влучань з боку кордону з РФ в районі Есмані.

З 9:30 до 10:00.  Зафіксовано 70 вибухів в напрямку Бояро-Лежачів з боку території РФ.

Близько 10:10. Зафіксовано 6 вибухів в районі населеного пункту Сопич (https://www.facebook.com/504269096420560/posts/pfbid0FKP3aKZZLwTCduxzhxzbz6BqWC25ACQ2bcR1XWSK34ZaMmqHzRQdEkoteQgCjc4ul/?d=n)

 14:00. Триває бій на півночі Шосткинського району. Триває обстріл на півночі Шосткинського району, у районі Середино-Буди. Вздовж кордону є пожежі, спричинені обстрілами, – Дмитро Живицький, голова Сумської ОВА (https://t.me/Zhyvytskyy/2171)

Протягом дня. З автоматичної зброї та мінометів обстрілювали околиці м. Середина-Буда. Пізніше стало відомо, що внаслідок обстрілу осколкові поранення отримав 27-річний місцевий житель, також пошкоджено будинок (https://sumy.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=313620).

 

Підсумок дня*:

Поранених цивільних – 6

Пошкоджених об’єктів – щонайменше 7

Розмінування деокупованної території

За минулу добу піротехніки Сумщині виявили та  знищили 12 вибухонебезпечних предметів (https://t.me/dsns_sumy/2454).

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.


* Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: