Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 8 травня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 8 травня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


 

Наслідки обстрілу села Калинове на Золочивщині, 8 травня, фото: Віктор Коваленко

Зранку було повідомлено, що в автомобілі у деокупованому Старому Салтові було знайдено останки тринадцятирічної Софії Рацької (https://t.me/hueviykharkov/58834). Цього ж дня було повідомлено про руйнування школи у с. Циркуни. Точна дата руйнування школи невідома, оскільки заклад було знищено під час окупації населеного пункту (https://t.me/hueviykharkov/58898). Руйнувань також зазнала селищна рада с. Циркуни – будівлю було значно пошкоджено, однак відновленню вона підлягає (https://t.me/kharkiv_1654/36605).

Вдень обстрілу піддалася Золочівська громада. Внаслідок обстрілу загинуло двоє людей у с. Калинове (https://2day.kh.ua/ua/kharkow/pid-obstrilom-zahynuly-dvoye-meshkantsiv-kharkivskoyi-oblasti). Так, було встановлено, що у будинок, де знаходилися двоє чоловіків, потрапив снаряд. Від прямого попадання почалася пожежа, внаслідок якого всю споруду було знищено, а чоловіки отримали поранення, що були несумісні з життям https://t.me/typical_alekseevkakh/7077). Цього ж дня у с. Лозова загинула 41-річна жінка, внаслідок артилерійського обстрілу https://khar.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=313248).

Внаслідок обстрілу також було поранено трьох людей, одна людина загинула у м. Богодухів (https://www.pravda.com.ua/news/2022/05/8/7344917/). Було також зруйновано будинок (https://t.me/kharkiv_1654/36605).

Цього ж дня, ближче до вечора, одна людина загинула та двоє було поранено внаслідок обстрілу Харківського району Харківської області (https://t.me/typical_alekseevkakh/7076 ). Російські окупаційні війська завдали по Харкову 1 артилерійський удар. Постраждав район Сокільників.

Протягом дня, внаслідок обстрілу окупантами Харківського району (с. Руські Тишки, с. Михайлівка, Рай-Оленівка) 4 осіб отримали поранення (https://t.me/hueviykharkov/59031 ).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Вбито щонайменше п’ять осіб.

Поранено щонайменше дев’ять осіб.

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: