Публікація

Італійські інтернет-приколісти вистояли

14 вересня 2004р. суд Мілану відмовив у клопотанні Trenitalia прибрати «образливий контент» і накласти штраф на провайдера. Суд вирішив, що пародія підпадає під захист конституційного права на свободу вираження, наданого статтею 21, і присудив Trenitalia відшкодувати вартість судових витрат у розмірі 5.100 євро.

Trenitalia могла вдатись до провадження (більш тривалого і дорогого) цивільної справи у суді проти Autistici, але після отримання чіткої мотивації від суду щодо права створювати сатиру, схоже, що подання компанією апеляції приведе до маловірогідних результатів.

Справа розпочалася в середині липня надісланням листа від Trenitalia до autistici.org про початок судового провадження. Trenitalia вимагала від провайдера негайного усунення сайту, опублікувати оголошення у 2-ох національних газетах про факт усунення та не використовувати будь-які мета-теги (теги верхнього рівня, що містять ідентифікаційні ознаки, проте які не впливають на екранні відображення візуалізованих веб-сторінок-пояснення запозичено із універсального словника Lingvo 9.0), що мають відношення до Trenitalia.

Окрім цього, адвокати залізниці вимагали компенсації моральної і фактичної шкоди, спричиненої компанії. Після першого слухання від 3 серпня 2004р. суддя наказав autistici.org виконати всі ці вимоги, включно із зобов’язаннями сплатити приблизно 20.000 євро на опублікування об’яв у 2-ох національних газетах.

На щастя, суд Мілану, заслухавши сторону захисту Аutistici, 07 вересня 2004р. вирішив скасувати результати попереднього судового розгляду справи і звільнив провайдера від усіх витрат.

Олег Целуйко

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: