Публікація

Docudays UA запускає індустріальну платформу DOCU/PRO

На цьогорічному Docudays UA (24 – 31 березня 2017 року) стартує індустріальна секція DOCU/PRO. На меті – познайомити українських документалістів із міжнародними кіноплатформами, навчити презентувати проекти під час пітчинг-сесій, знаходити міжнародних партнерів та фінансування за кордоном, допомогати розробляти проект на різних стадіях та багато іншого.

Цієї весни в рамках DOCU/PRO відбудеться пітчинг фіналістів(-ок) програми DocWorks: UA/UK, організованої спільно з Британською Радою в Україні і Sheffield Doc/Fest. Для участі було відібрано шість команд. Тренінг має на меті допомогти режисерам та продюсерам збудувати історію свого фільму й зрозуміти, як саме інтегруватися в справжню індустрію світового документального кіно. Пітчинг розрахований на режисерів-початківців і покликаний розвинути співпрацю між документалістами Великої Британії та України.

Майстер-клас Сергія Буковського
Майстер-клас Сергія Буковського

Учасниці й учасники освітнього проекту «Молоді про Україну» представлять сценарії та трейлери майбутніх фільмів. Це фінальний етап тривалої програми, що передбачав роботу над кінопроектами від появи задуму до відеодокументації, створення трейлера й підготовки професійного сценарію. Учасників проекту консультували такі визнані польські документалісти, як Яцек Блавут, Мирослав Дембинський, Яцек Пьотр Блавут, а також Марцель Лозинський, Яцек Петрицький, Павел Лозинський та Войцех Старонь. Головна вимога до проектів – актуальність сюжету. Це сучасні історії, герої яких ідентифікують себе з Україною й шукають своє місце в ній попри всі виклики нашого часу.

Презентація програми для документалістів DocWorks UA-UK
Презентація програми для документалістів DocWorks UA-UK

Платформа DOCU/PRO також включатиме тренінги для фіналістів(-ок) міжнародного конкурсу Warscape/«Воєнні ландшафти», ініційованого Docudays UA спільно з Делегацією Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні. Фіналісти конкурсу з усієї Євразії презентуватимуть на пітчингу свої проекти, у фокусі – життя як в умовах війни, так і наслідки збройних конфліктів для цивільного населення. Переможець отримає 5 000 доларів США на подальшу роботу. Прийом проектів триває до 10 лютого.

Свої готові короткометражні фільми презентуватимуть переможці минулорічного конкурсу від Docudays UA та Британської газети The Guardian – «The Guardian прямує в Україну», а саме: Аліса Коваленко («Матч її життя»), Світлана Шимко («Ленінопад»), Семен Мозговий («Історія зимового саду»).

Церемонія закриття Docudays UA-2016
Церемонія закриття Docudays UA-2016

Окрім цього, на відвідувачів платформи DOCU/PRO чекатиме низка професійних лекцій. Одна з них від публіцистки Тесси Мой (Нью-Йорк), присвячена міжнародній фестивальній промоції та інформаційній підтримці фільму. Як засновниця компанії Silversalt PR вона співпрацювала з Міжнародним документальним фестивалем в Амстердамі (IDFA), а також з міжнародними фестивалями в Гельсінкі.

Майстер-клас Туе Стін Мюллера DocuClass
Майстер-клас Туе Стін Мюллера DocuClass

Геннадій Кофман, програмний директор Docudays UA: «Основний фокус повинен бути спрямований насамперед на підтримку, зокрема фінансову, для розвитку кінопроектів молодих документалістів, на допомогу в пошуку партнерів для першого кроку в реалізації фільму. І тут для нас дуже важливо, щоб ця платформа була результативною, дієвою, мала призовий фонд. Дуже хотілося б, щоб на індустріальній платформі активними учасниками стали представники телевізійних каналів. Адже має настати час, коли телебачення теж буде повноцінним партнером у створенні гарної української документалістики. Я також сподіваюся, що з кожним роком наша платформа все більше залучатиме професіоналів і з інших країн, зацікавлених в копродукції з Україною».

Для отримання детальнішої інформації щодо фестивалю та з питань організації інтерв’ю звертайтеся до прес-служби фестивалю на e-mail [email protected].

Cтежте за новинами фестивалю на сайті docudays.org.ua та в соціальних мережах:

facebook.com/DocudaysUA

twitter.com/docudaysua

instagram.com/docudays_ua/

youtubechannel: Docudays

UA IHRDFF Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Відбувається щороку в Києві впродовж останнього тижня березня. У 2016 році на фестивалі було показано 96 фільмів із 43 країн світу. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази тривають із жовтня до грудня (включно). ХІV Docudays UA відбуватиметься з 24 по 31 березня 2017 року в Києві.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: