Публікація

791 день повномасштабної війни у Львівській області: узагальнення подій

У цій публікації подається узагальнення інформації, зібраної приймальнею УГСПЛ у м. Львів (ЦППД«СІМ»), у рамках глобальної ініціативи «Трибунал для путіна» про ймовірно скоєні міжнародні злочини за 791 день повномасштабної російсько-української війни на території Львівської області.

Було задокументовано та внесено до бази даних 92 епізоди. 

Інформація в цій публікації є приблизною, спирається на зібрані нами дані та потребує уточнення. 

1. Інформація про жертви серед цивільного населення

За досліджуваний період у Львівській області нами було зафіксовано загалом 16 епізодів, пов’язаних із людськими втратами чи порушенням прав серед цивільного населення.

Тип втрати чи порушення прав Постраждалих
Загибель людини 26
Поранення людини 128
Усього 154

 

1.1. Інформація про загиблих та поранених серед цивільного населення

У ніч на неділю 31 березня 2024 року ворог вчергове атакував Львівську область. На жаль, не обійшлося без людських жертв.

Під час повітряної тривоги, яка тривала з 05:01 по 06:27, ворог атакував крилатими ракетами той самий обʼєкт критичної інфраструктури на Львівщині, який був його ціллю 24 та 29 березня.

Внаслідок атаки загинуло два чоловіки.

2. Інформація про житлові будинки та об’єкти цивільної інфраструктури, що зазнали пошкоджень унаслідок бойових дій

За даними, які вже задокументовані в нашій базі, у Львівській області за досліджуваний період унаслідок переважно ракетних ударів було зруйновано/пошкоджено щонайменше 540 об’єктів цивільної інфраструктури, серед яких:

 

Вид об’єктів Кількість
Об’єкти підприємницької діяльності та комерційно-виробничого призначення 17
Будівлі житлово-побутового призначення 361
Будівлі освітньо-виховного закладу 15
Будівлі державної установи 3
Об’єкти транспортної інфраструктури 1
Будівлі культового призначення 1
Історичні пам’ятки 1
Об’єкти інфраструктури життєзабезпечення 32
Будівлі лікувально-оздоровчого закладу 2
Транспортні засоби (автомобіль, судно) 106
Невідомий об’єкт 1
Загалом об’єктів 540

 

29 березня 2024 року Львівщину атакували 11 ворожих безпілотників та дві ракети типу «кинджал». Усі 11 безпілотників воїни ПвК «Захід» знищили. Ракети, на жаль, збити не вдалося. Уламки ворожої зброї пошкодили обʼєкт критичної інфраструктури у нашій області.

У ніч на неділю 31 березня 2024 ворог вчергове атакував Львівську область. На жаль не обійшлося без людських жертв. Про наслідки атаки повідомив очільник Львівської обласної (військової) адміністрації Максим Козицький: «Під час повітряної тривоги, яка тривала з 05:01 по 06:27, ворог атакував крилатими ракетами той самий обʼєкт критичної інфраструктури на Львівщині, який був його ціллю 24 та 29 березня».

9 квітня 2024 року ворожі «шахеди» намагалися атакувати Львівщину. Сили ППО та мобільні вогневі групи збили усі безпілотники, які увійшли у повітряний простір Львівської області. На жаль, їхні уламки пошкодили обʼєкт критичної інфраструктури. Була пожежа. Її оперативно загасили. Обійшлося без жертв та постраждалих.

11 квітня 2024 року уночі ворожі крилаті ракети різного класу та БпЛА атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області. 

Це обʼєкт газорозподільної інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанція – у Червоноградському. Почалися пожежі. Їх оперативно загасили вогнеборці. 

Жертв та постраждалих немає.

3. Інформація про типи подій, які були задокументовані за досліджуваний період

За даними, які вже задокументовані в нашій базі, за досліджуваний період у Львівській області трапилися такі події:

 

Подія Епізодів
Ракетний удар 81
БпЛА 11

 

Під час повномасштабної російсько-української війни гинуть та дістають поранення цивільні особи, стаються руйнування й пошкодження цивільних об’єктів – житлових будівель та об’єктів інфраструктури за рахунок навмисних та невибіркових обстрілів. 

Щодо поточного періоду – наприкінці березня та протягом квітня 2024 року росіяни декілька разів атакували Львівщину (29 та 31 березня, 9 та 11 квітня).  Знову було пошкоджено об’єкт на Стрийщині. Відбулися повторні атаки на Стрийський район, вночі та вранці за допомогою БпЛА та ракет в районах газосховищ та об’єктів критичної інфраструктури. При цьому ворог декілька разів намагається влучити в один і той же об’єкт. На жаль, унаслідок таких атак загинуло двоє людей, є інформація про пошкоджені житлові будинки, автомобілі.

Таким чином, ворог цілеспрямовано зосередив зусилля на пошкодженні об’єктів критичної інфраструктури на Львівщині з огляду на влучання в один і той самий об’єкт газорозподільної інфраструктури, електропідстанції двічі.

Основне фото: ілюстративне

Збір інформації триває. Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, напишіть нам на адресу [email protected] 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: