Публікація

731 день повномасштабної війни у Львівській області: узагальнення подій

У цій публікації подається узагальнення інформації, зібраної приймальнею УГСПЛ у м. Львів (ЦППД«СІМ»), у рамках глобальної ініціативи «Трибунал для путіна» про ймовірно скоєні міжнародні злочини за 731 день повномасштабної російсько-української війни на території Львівської області.

Було задокументовано та внесено до бази даних 83 епізоди. 

Інформація в цій публікації є приблизною, спирається на зібрані нами дані та потребує уточнення. 

1. Інформація про жертви серед цивільного населення

За досліджуваний період у Львівській області нами було зафіксовано загалом 16 епізодів, пов’язаних із людськими втратами чи порушенням прав серед цивільного населення.

 

Тип втрати чи порушення прав Постраждалих
Загибель людини 24
Поранення людини 128
Усього 152

 

1.1. Інформація про загиблих та поранених серед цивільного населення

15 лютого 2024 російська армія завдала ракетного удару по Львову. У місті зафіксували влучання в об’єкт критичної інфраструктури. Також вибуховою хвилею пошкоджені житлові будинки, дві школи та садочок.

Внаслідок удару троє людей травмовані. Двом травмованим — це чоловік та жінка, які живуть у будинках на Науковій, надали допомогу на місці. У них різані рани. Також госпіталізували чоловіка з гематомою надбрівної ділянки. Це також мешканець одного з будинків, які пошкоджені вибуховою хвилею.

2. Інформація про житлові будинки та об’єкти цивільної інфраструктури, що зазнали пошкоджень унаслідок бойових дій

За даними, які вже задокументовані в нашій базі, у Львівській області за досліджуваний період унаслідок переважно ракетних ударів було зруйновано/пошкоджено щонайменше 532 об’єкти цивільної інфраструктури, серед яких:

 

Вид об’єктів Кількість
Об’єкти підприємницької діяльності та комерційно-виробничого призначення 17
Будівлі житлово-побутового призначення 361
Будівлі освітньо-виховного закладу 15
Будівлі державної установи 3
Об’єкти транспортної інфраструктури 1
Будівлі культового призначення 1
Історичні пам’ятки 1
Об’єкти інфраструктури життєзабезпечення 24
Будівлі лікувально-оздоровчого закладу 2
Транспортні засоби (автомобіль, судно) 106
Невідомий об’єкт 1
Загалом об’єктів 532

 

Рано-вранці 7 лютого 2024 року під час масованої атаки російські ракети влучили у промисловий об’єкт у Дрогобичі. 

15 лютого 2024 внаслідок удару у Львові суттєво пошкоджено кілька об’єктів оператора системи розподілу, зокрема трансформаторну підстанцію. Знеструмлено об’єкт інфраструктури.

Також 15 лютого 2024 у Львові зафіксували пошкодження 18 житлових будинків, двох шкіл та садочка внаслідок ракетного удару РФ по місту. 

Фото: Львів оговтується після складного ранку. Вибуховою хвилею вибито вікна у близько 30 будинках на пʼяти вулицях. Офіційний канал голови ЛОВА

3. Інформація про типи подій, які були задокументовані за досліджуваний період

За даними, які вже задокументовані в нашій базі, за досліджуваний період у Львівській області трапилися такі події:

 

Подія Епізодів
Ракетний удар 75
БпЛА 8

 

Під час повномасштабної російсько-української війни гинуть та дістають поранення цивільні особи, стаються руйнування й пошкодження цивільних об’єктів – житлових будівель та об’єктів інфраструктури за рахунок навмисних та невибіркових обстрілів. 

Щодо поточного періоду – в лютому 2024 року росіяни двічі атакували Львівщину. 7 лютого 2024 було пошкоджено промисловий об’єкт у Дрогобичі,15 лютого 2024 року трапилися 2 влучання: спочатку було пошкоджено кілька об’єктів оператора системи розподілу, зокрема трансформаторну підстанцію, як наслідок знеструмлено об’єкт інфраструктури; ще одна ракета влучила в землю між житловими багатоповерхівками. Зафіксували пошкодження 18 житлових будинків, двох шкіл та садочка внаслідок ракетного удару РФ по місту. Окрім того, троє людей зазнали тілесних ушкоджень. 

Основне фото: Львів оговтується після складного ранку. Вибуховою хвилею вибито вікна у близько 30 будинках на пʼяти вулицях. Офіційний канал голови ЛОВА

Збір інформації триває. Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, напишіть нам на адресу [email protected] 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: