Публікація

Закритий онлайн-захід “Київська область під окупацією російської армії: попередні висновки правозахисників”

Глобальна ініціатива “Трибунал для Путіна” запрошує на закритий онлайн-захід “Київська область під окупацією російської армії:  попередні висновки правозахисників” 

Після звільнення Ворзелю, Бучі, Ірпіня, Гостомелю, Катюжанки, Дмитрівки, Бородянки, Мотижина та інших містечок Київської області міжнародна спільнота була шокована системним та масштабним характером воєнних злочинів та злочинів проти людяності, які були  вчинені проти мирного цивільного населення.

До звільнення цих територій правозахисники протягом кількох тижнів документували свідчення людей, яким пощастило вирватися із ізольованих російською армією населених пунктів. І вже понад тиждень мобільні групи працюють прямо на місці для безпосереднього вивчення та збору інформації про випадки позасудових розстрілів, катування, згвалтування, насильницьких викрадень та інших злочинів проти цивільного населення.

Глобальна ініціатива “Трибунал для Путіна” запрошує на закритий онлайн-захід “Київська область під окупацією російської армії:  попередні висновки правозахисників”, який відбудеться 14 квітня об 11 год ранку за Київським часом. 

Правозахисники ознайомлять із результатами проведеної ініціативою роботи, розкажуть про попередні висновки, нададуть слово потерпілим від злочинів російської армії та оприлюднять свої рекомендації до влади України, міжнародних організацій та іноземних держав.

 

Для участі у закритому онлайн-заході потрібно зареєструватися за посиланням: https://forms.gle/q625ivBCCqaumo2x9  Робоча мова англійська.

 

Довідково: Глобальна ініціатива “Розірвати коло безкарності за воєнні злочини Росії” (стисла назва “Трибунал для Путіна”) була створена у відповідь на повномасштабну агресію РФ у лютому 2014 року. Учасники ініціативи документують події, в яких вбачаються ознаки злочинів за Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах країни, що стали об’єктом нападу. Ініціатива проводить активну роботу на міжнародному рівні, щоб використати існуючі механізми в ООН, Раді Європи, ОБСЄ, ЄС та Міжнародному кримінальному суді для зупинення брутальності цих порушень.

До складу ініціативи входять: Українська Гельсінська Спілка з прав людини, Харківська правозахисна група, Центр громадянських свобод, Truth Hounds, La Strada, Екологія – Право – Людина, Івано-Франківська обласна організація “Молода Просвіта”, Чугуївська правозахисна група, Північна правозахисна група, Черкаський правозахисний центр, Херсонський обласний фонд милосердя та здоров’я, Херсонське відділення Комітету виборців України, Територія успіху в Кропивницькому, Одеське  обласне  відділення Комітет виборців України, громадська організація “МАРТ” в Чернігові, Освітній дім прав людини у Чернігові, Подільська правова ліга, Правозахисна група “СІЧ” в Дніпрі, Центр правових та політичних досліджень “СІМ” у Львові, громадська організація «Бахмат». До ініціативи також долучилися громадські приймальні УГСПЛ у Краматорську, Торецьку, Маріуполі, Покровську, Чернівцях, Запоріжжі, Ужгороді.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: