Публікація

Універсальний періодичний огляд. Проміжне звітування

Наближається проміжний термін третього циклу Універсального періодичного огляду для України, тож нагадуємо зацікавленим громадським організаціям, що вони можуть долучитися до підготовки альтернативного звіту й формулювання рекомендацій щодо покращення виконання рекомендацій третього циклу із дотримання прав людини в країні.

Універсальний періодичний огляд Ради ООН з прав людини – це механізм огляду інформації щодо дотримання прав людини у всіх країнах-членах ООН, що проводиться для усіх країн кожні 4,5 роки.

У травні 2020 року завершується проміжний термін третього циклу Універсального періодичного огляду для України.

У 2015 році Коаліцією громадських організацій було підготовлено проміжний звіт щодо виконання  Україною рекомендацій 2-го циклу. А за результатами попереднього циклу у 2017 році Україні було надано 190 рекомендацій від держав-членів ООН із проблемних питань у сфері прав людини, які потребували вирішення. Зараз важливо переглянути наскільки ці рекомендації виконані, чи відбулися зрушення у сфері прав людини та надати рекомендації органам влади щодо удосконалення існуючих практик.

Подання Раді з прав людини зведеного середньострокового звіту є найбільш вичерпним засобом представлення інформації про рівень виконання країною рекомендацій УПО. Такий звіт можуть подати всі зацікавлені організації громадянського суспільства. У публікації УПО Середньострокова звітність: Оптимізація сталого впровадження, Ви можете ознайомитися з найкращими практиками для зацікавлених сторін УПО. Публікація доступна англійською мовою.

У публікації «30 кроків на шляху до ефективності. Використання механізму УПО для захисту і просування прав людини» Ви можете знайти практичні поради для правозахисників і журналістів, які бажають брати активну участь в процесі Універсального періодичного огляду (УПО) і використовувати його в своїй роботі.

Обмежень або встановлених правил щодо підготовки та подачі проміжного звіту немає.

Звіти від ОГС приймаються за ел. адресою [email protected] та UPR Info [email protected]

Інформація Програми розвитку ООН в Україні

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: