Публікація

УГСПЛ надіслала до Конституційного Суду України правову позицію щодо питання дострокового звільнення від довічного позбавлення волі

11 січня 2019 року УГСПЛ надіслала до Конституційного Суду України правову позицію (amicus curiae) щодо питання відповідності механізму дострокового звільнення положенням Конституції України.

Беручи за основу міжнародні стандарти захисту прав людини, експерти дійшли висновку, що  в Україні відсутній адекватний механізм дострокового звільнення від довічного позбавлення волі, що становить нелюдське поводження у відповідності до практики Європейського суду з прав людини.

У підготовленій правовій позиції УГСПЛ надано детальний аналіз рішень ЄСПЛ, стандартів Ради Європи та ООН щодо цього питання, а також проаналізовано відповідність інституту помилування в Україні цим стандартам.

Варто зазначити, що дана проблематика наразі розглядається в Європейському суді у справі «Пєтухов проти України», http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-159297  яка супроводжується Центром стратегічних справ УГСПЛ.

Більше по темі перспектив звільнення від довічного позбавлення волі можна прочитати тут.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: